Watch Medier

Nykredit-direktør forlader spiontilsyn

Koncerndirektør i Nykredit David Hellemann forlader Tilsynet med Efterretningstjenesterne.

David Hellemann forlader Tilsynet med Efterretningstjenesterne. | Foto: Pressebillede Nykredit

Tidligere topembedsmand og nuværende koncerndirektør i Nykredit David Hellemann har valgt at trække sig fra Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET), erfarer Børsen fra flere kilder, og hans afgang bekræftes af tilsynets formand, landsdommer Michael Kistrup.

David Hellemann blev først udpeget til bestyrelsen i Tilsynet med Efterretningstjenesterne i efteråret 2020, efter at tilsynet havde offentliggjort den pressemeddelelse med skarp kritik af Forsvarets Efterretningstjeneste, som udløste forsvarsminsiter Trine Bramsens meget omtalte hjemsendelse af fem chefer.

Men kritikken blev senere hældt ned ad brættet af tre landsommere i Undersøgelseskommissionen om Forsvarets Efterretningstjeneste, der i december sidste år meddelte, at der ikke var hold i beskyldningerne fra tilsynet.

Den seneste halvanden måned har tilsynet læst kommissionens rapport og sendte i sidste uge forsvarsministeren en række kommentarer, spørgsmål og en analyse af undersøgelsen og konklusionerne.

Mere fra Watch Medier

Saxo Bank dropper børsplaner

Planer om at børsnotere Saxo Bank via en tom børsskal i Holland er skrinlagt. Banken begrunder det med ”udfordrende markedsforhold”. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs