Watch Medier

SAS sender appel til staten: Finansminister vil ikke kommentere

SAS, der har både den danske og den svenske stat som medejere, sender en appel om økonomisk støtte til de statslige ejere i forbindelse med sin nye, omfattende spareplan. Den danske finansminister har ingen kommentarer.

"Som medejer af SAS følger Finansministeriet selskabets udvikling tæt. Af hensyn til SAS’ status som børsnoteret selskab og statens økonomiske interesser har jeg ikke yderligere kommentarer," lyder det fra finansminister Nicolai Wammen (S). | Foto: Jens Dresling

Luftfartsselskabet SAS har tirsdag lanceret en omfattende spareplan, der skal sikre selskabets finansielle fremtid efter flere år med en udfordrende coropandemi.

Planen indebærer besparelser for 7,5 mia. kr. årligt. Samtidig sender flyselskabet en appel til selskabets ejere, der er nødt til at træde til, hvis planen skal lykkes. Det inkluderer den danske stat, som lige nu sidder på 21,8 pct. af aktierne. Det samme gør den svenske stat.

Men i første omgang har staten ingen kommentarer til den udstrakte arm fra SAS.

"Som medejer af SAS følger Finansministeriet selskabets udvikling tæt. Af hensyn til SAS’ status som børsnoteret selskab og statens økonomiske interesser har jeg ikke yderligere kommentarer," siger finansminister Nicolai Wammen (S) i et skriftligt svar.

Planen er lanceret oven på endnu et underskud fra SAS, der i første kvartal løb op i 2442 mio. svenske kr. mod 2033 mio. svenske kr. i samme kvartal året før.

"Planens succes og evnen til at tiltrække potentiel ny kapital afhænger af, at SAS fuldt ud opnår den årlige plan for at reducere omkostningerne på 7,5 mia. svenske kr., som igen afhænger af SAS interessenternes fulde deltagelse," lyder det fra SAS.

SAS annoncerer ny strategi sammen med milliardunderskud

Krise hos SAS skaber debat om ejerskab i Norge

SAS trækker nu på milliardstor kreditfacilitet

Analytiker kalder SAS-regnskab for "dumpet" – men ser lys i ny plan 

Mere fra Watch Medier

Bladt Industries afskediger topchef

Efter nok et ”udfordrende år” skifter Aalborg-virksomheden Bladt Industries, der producerer møllefundamenter, endnu engang ud i direktionen. ”Vi har brug for nyt fokus,” siger formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs