Danske Banks næstformand i selvforsvar om skattesvindel: Det er "ikke korrekt"

I et opslag på Linkedin undsiger Danske Banks næstformand, Jan Thorsgaard Nielsen, nu den kritik for skattefusk, der er blevet rettet imod ham i flere medier.
Foto: AP Møller Holding
Foto: AP Møller Holding

Danske Banks næstformand har ikke forsøgt at slippe for at betale skat i selskabet NTC, Nordic Telephone Company, som ejede TDC. Det skriver Jan Thorsgaard Nielsen ifølge Børsen selv i et opslag på Linkedin, mens han bebrejder TV 2 og Politiken for at have lavet en ukorrekt dækning af sagen.

”Det er vigtigt for mig at understrege, at NTC/TDC på intet tidspunkt har forsøgt at løbe fra en skatteregning, men har indbetalt de skattekrav, Skat har krævet. TV 2 og Politikens dækning er derfor ikke korrekt,” skriver Jan Thorsgaard Nielsen i opslaget.

TV 2 og Politiken beskrev tidligere på måneden, hvordan Jan Thorsgaard spillede en aktiv rolle i fem kapitalfondes overtagelse af TDC tilbage i 2006, mens han var direktør i flere virksomheder ejet af NTC.

I år blev kapitalfondene dømt i Østre Landsret for at have misbrugt reglerne, da milliarder blev ført fra TDC ud af Danmark i skattely på blandt andet Caymanøerne og Guernsey uden at betale skat i Danmark. Jan Thorsgaard var partner i en af fondene og registreret som direktør i de luxembourgske selskaber, der blev brugt til at føre pengene ud af landet.

Ifølge Jan Thorsgaard Nielsen ligger kernen af problemet i en ændring af skattelovgivningen fra 2007, hvilket førte til uenighed mellem NTC og Skat, hvor Skat fik medhold i nogle sager, men ikke i alle.

Derfor mener han også, at det er skævt, når dækningen af TV 2 giver indtryk af, at der kun er blevet betalt skat i Luxembourg, hvor NTC havde skattepligt - og ikke Danmark - for det gjorde der, ligesom at han bemærker, at han var stoppet i NTC, inden sagen blev anlagt ved de danske domstole.

Jan Thorsgaard møder desuden opbakning fra Robert Uggla, adm. direktør i Danske Banks største aktionær, A.P. Møller Holding. I en kommentar til opslaget går han i rette med TV 2 og Politiken:

"Det er dybt beklageligt, at flere medier forsøger at underminere et meget kompetent og hæderligt bestyrelsesmedlem i Danske Bank på tvivlsomt grundlag og uden at beskrive fuldstændige fakta."

Næstformand i Danske Bank var involveret i stor skattesag

Allan Polack har kurs mod Danske Banks bestyrelse 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også