Vestlige allierede fordømmer angreb og lover flere sanktioner

Den danske statssminister fordømmer ligesom en lang række vestlige ledere Ruslands angreb på Ukraine. Præsident Biden har orienteret Ukraine om, at USA og dets allierede vil indføre "strenge sanktioner" mod Rusland.
Mette Frederiksen advarer også om konsekvenser af angrebet på Ukraine. | Foto: Mads Claus Rasmussen
Mette Frederiksen advarer også om konsekvenser af angrebet på Ukraine. | Foto: Mads Claus Rasmussen
af ritzau

Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, fordømmer på det kraftigste Ruslands angreb mod Ukraine, som fandt sted natten til torsdag.

"Ruslands handlinger er aldeles uacceptable", skriver hun torsdag morgen på Twitter og lover, og at de vil få konsekvenser for russerne.

Dermed slutter hun sig til en række regeringschefer og statsledere, der tidligt torsdag morgen har udtrykt deres foragt mod Ruslands angreb på Ukraine.

Ifølge USA's præsident, Joe Biden, vil Rusland blive mødt med "strenge sanktioner" efter angrebet.

Det har Biden lovet Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij, i en telefonsamtale torsdag morgen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Biden har også sagt, at USA vil fortsætte med at hjælpe og støtte Ukraine. Desuden vil USA forsøge at samle allierede om sanktioner mod Rusland.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, har også talt med Ukraines præsident om Ruslands militære operation.

I samtalen har de drøftet, hvilke skridt de nu skal tage efter præsident Putins "uprovokerede" angreb. Det fremgår af et tweet fra Johnson.

"Storbritannien og vores allierede vil reagere beslutsomt," skriver Johnson.

Meldingerne kommer, efter at den russiske præsident, Vladimir Putin, natten til torsdag fortalte, at han havde sat en militæraktion i det østlige Ukraine i gang.

Ifølge Biden har Putin indledt en decideret krig.

"Præsident Putin har valgt en overlagt krig, som vil medføre katastrofale tab af liv og menneskelige lidelser. Rusland er ene og alene ansvarlig for den død og ødelæggelse, som angrebet vil medføre," siger han i en udtalelse.

Også Nato's generalsekretær, Jens Stoltenberg, fordømmer angrebet på det kraftigste.

"Endnu engang har Rusland på trods af vores gentagne advarsler og utrættelige forsøg på at føre diplomati valgt aggressionens vej over for en selvstændig nation," siger Stoltenberg.

Putin: Rusland har igangsat militær operation i Ukraine

EU advarer flyselskaber mod at flyve over Ukraine 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også