Watch Medier

Novo forventer ikke lægemidler omfattet af sanktioner

Efter russiske styrker er trængt ind i Ukraine fra flere sider, er Novo Nordisk bekymret for sine medarbejdere i landet, men virksomheden har ikke lukket sit kontor i hovedstaden Kiev.

Foto: Novo Nordisk / PR

Ruslands invasion af Ukraine skaber bekymring hos Novo Nordisk, der har cirka 100 medarbejdere i Ukraine og har været til stede i landet siden 1993. Dertil kommer en større tilstedeværelse i Rusland, hvor selskabet har cirka 700 ansatte og en fabrik i Kaluga-regionen i den vestlige del af Rusland.

Derfor holder selskabet vågent øje med udviklingen i de to lande og ikke mindst de ansattes situation.

”Vi er dybt bekymrede over angrebet på Ukraine, og vores tanker går til de berørte borgere i landet. Novo Nordisks fokus er på vores medarbejdere og deres familiers sikkerhed, og vi er i løbende kontakt med kontoret i Kiev. Som lægemiddelvirksomhed er vi ansvarlige for at levere livsvigtig medicin til patienter med kroniske sygdomme, og vi vil gøre alt for at opretholde forsyningen af medicin i landet,” skriver pressechef Mette Kruse Danielsen i en mail.

Hun oplyser, at der ikke er danskere eller andre udenlandske statsborgere blandt de ansatte.

Angrebet ventes snarest at blive mødt med nye sanktioner fra både USA og EU, men hvis det sker, vil de formentlig ikke omfatte lægemidler, vurderer Novo Nordisk.

Selskabet åbnede sin fyldefabrik i Rusland i 2015 og har solgt medicin i landet siden 1924.

Omsætningsmæssigt er Rusland og Ukraine en lille del af Novos forretning.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs