Watch Medier

Tidligere generalkonsul tror ikke, at Carlsberg bliver blandet ind i konflikt

Vælger den russiske regering af reagere på vestlige sanktioner mod krigen i Ukraine med nationaliseringer af vestlige virksomheder, kan Carlsbergs bryggerier blive brik i det helt store spil. Så langt tror tidligere generalkonsul dog ikke, at det kommer.

Carlsberg har i det russiske marked Baltika, der er Ruslands største bryggeri. | Foto: PR/Carlsberg

Torsdag valgte Carlsberg at stoppe ølbrygningen på to af sine tre ukrainske bryggerier i Zaporizhzhya og Kiev, og senere samme dag blev der fra verden omkring Rusland indført massive sanktioner mod den aggressive part i krigen.

Mens der i første omgang kun er tale om en kortvarig nedlukning af ølproduktionen, kan det ikke udlukkes, at en konsekvens af krigen på sigt bliver, at Rusland vælger at nationalisere vestlige virksomheder som modreaktion på sanktioner fra omverdenen, vurderer flere eksperter overfor Berlingske.

Så langt tror Jens Worning, der er tidligere dansk generalkonsul i St. Petersborg, ikke at det vil komme, og at situationen vil kunne normaliseres.

”Jeg tror ikke, at Carlsberg bliver blandet ind i Ukraine-konflikten. De økonomiske sanktioner er en bane, som Vesten vil kæmpe på. Det er russerne mindre interesseret i, og de vil helst holde det uden for konflikten,” siger Jens Worning til avisen.

Carlsberg lukker to bryggerier som følge af Ruslands angreb på Ukraine

Viking Malt stopper handel: ”Jeg er bekymret både som menneske og virksomhedsleder”

L&F opfordrer til mindre russisk og ukrainsk eksponering

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs