Tidligere generalkonsul tror ikke, at Carlsberg bliver blandet ind i konflikt

Vælger den russiske regering af reagere på vestlige sanktioner mod krigen i Ukraine med nationaliseringer af vestlige virksomheder, kan Carlsbergs bryggerier blive brik i det helt store spil. Så langt tror tidligere generalkonsul dog ikke, at det kommer.
Carlsberg har i det russiske marked Baltika, der er Ruslands største bryggeri. | Foto: PR/Carlsberg
Carlsberg har i det russiske marked Baltika, der er Ruslands største bryggeri. | Foto: PR/Carlsberg

Torsdag valgte Carlsberg at stoppe ølbrygningen på to af sine tre ukrainske bryggerier i Zaporizhzhya og Kiev, og senere samme dag blev der fra verden omkring Rusland indført massive sanktioner mod den aggressive part i krigen.

Mens der i første omgang kun er tale om en kortvarig nedlukning af ølproduktionen, kan det ikke udlukkes, at en konsekvens af krigen på sigt bliver, at Rusland vælger at nationalisere vestlige virksomheder som modreaktion på sanktioner fra omverdenen, vurderer flere eksperter overfor Berlingske.

Så langt tror Jens Worning, der er tidligere dansk generalkonsul i St. Petersborg, ikke at det vil komme, og at situationen vil kunne normaliseres.

”Jeg tror ikke, at Carlsberg bliver blandet ind i Ukraine-konflikten. De økonomiske sanktioner er en bane, som Vesten vil kæmpe på. Det er russerne mindre interesseret i, og de vil helst holde det uden for konflikten,” siger Jens Worning til avisen.

Carlsberg lukker to bryggerier som følge af Ruslands angreb på Ukraine

Viking Malt stopper handel: ”Jeg er bekymret både som menneske og virksomhedsleder”

L&F opfordrer til mindre russisk og ukrainsk eksponering

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også