Champions League-finalen rykkes væk fra Rusland

På grund af Ruslands angreb på Ukraine bliver Champions League-finalen i fodbold rykket fra Sankt Petersborg til Paris. Også Formel 1 dropper grandprix i Rusland til september, og mange andre sportbegivenheder er nu sat i bero eller flyttet fra Rusland.
Allerede torsdag var der støtte til Ukraine under en UEFA-kamp i Zagreb i Kroatien. | Foto: Denis Lovrovic/AFP/Ritzau Scanpix
Allerede torsdag var der støtte til Ukraine under en UEFA-kamp i Zagreb i Kroatien. | Foto: Denis Lovrovic/AFP/Ritzau Scanpix
af ritzau

Champions League-finalen skal alligevel ikke spilles på Krestovsky Stadium i Sankt Petersborg i slutningen af maj.

Og til september bliver der heller ikke noget af et Formel 1-grandprix, der skulle køres i Sotji.

Allerede på andendagen af den russiske invasion i Ukraine står store sportsorganisationer i kø for at aflyse sportsligt samkvem med russere. Herunder UEFA og Formel 1. Sidstnævnte kommer med aflysningen af grandprixet i Sotji fredag middag.

Efter Ruslands angreb på Ukraine har Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) besluttet sig for at flytte den store finanekamp i Champions League ud af Ruslands næststørste by, meddeler UEFA efter et hasteindkaldt møde i forbundets eksekutivkomité fredag.

I stedet vil Stade de France i Paris danne ramme om finalen i Europas fineste klubturnering. Det bliver tredje gang, at det franske nationalstadion lægger græs til Champions League-finalen. Det skete også i 2000 og 2006.

"Uefa ønsker at sende sin tak og påskønnelse til Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, for hans personlige støtte og engagement for at få europæisk fodbolds mest prestigefyldte kamp flyttet til Frankrig i en uhørt krisetid," lyder det i en udmelding fra Uefa.

I denne uge har UEFA været under tiltagende pres for at flytte finalen, i takt med at konflikten mellem Rusland og Ukraine har udviklet sig.

Efter Ruslands angreb på Ukraine torsdag indkaldte UEFA-præsident Aleksander Ceferin så til fredagens hastemøde i eksekutivkomitéen, som formand i Dansk Boldspil-Union Jesper Møller også er en del af.

Neutrale baner

Uefa har på fredagens møde desuden besluttet, at samtlige kampe i UEFA-turneringer med russiske eller ukrainske klubber på ubestemt tid skal spilles på neutrale baner.

Det får inden for den nærmeste fremtid kun konsekvenser for Spartak Moskvas kommende hjemmekamp i Europas Leagues ottendedelsfinale, som der bliver trukket lod til senere fredag.

Ruslands fodboldlandshold skal i slutningen af marts spille mindst én playoffkamp på hjemmebane om at komme til VM, men det sker altså i regi af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), der foreløbigt ikke har taget en beslutning angående dette.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også