EU-lande vil sætte Putin selv på sanktionsliste

EU-lande vil sætte Ruslands præsident, Vladimir Putin, og landets udenrigsminister på sanktionsliste, oplyser diplomatiske kilder. Det betyder indrejseforbud til EU, og deres eventuelle midler og aktiver indefryses. (Opdateret)
Den russiske præsident kommer selv på sanktionslisten. | Foto: SPUTNIK/VIA REUTERS / X02440
Den russiske præsident kommer selv på sanktionslisten. | Foto: SPUTNIK/VIA REUTERS / X02440
af ritzau

EU's medlemslande vil ramme Ruslands præsident, Vladimir Putin, og landets udenrigsminister, Sergej Lavrov, med sanktioner i forlængelse af Ruslands invasion i Ukraine.

Det oplyser diplomatiske kilder i EU til både det tyske nyhedsbureau dpa og til nyhedsbureauet AFP.

Udenrigsministrene i EU ankommer fredag eftermiddag til et møde i Bruxelles, hvor de ventes formelt at give støtte til, at midler i EU indefryses for Putin og Lavrov, og at de får indrejseforbud til EU.

Det er EU-sanktioner, som en række russere i forvejen er pålagt, men Putin vil altså være den højest rangerede på denne sanktionsliste.

Der følger også en række andre sanktioner rettet mod Rusland, som følge af landets invasion af nabolandet Ukraine.

På vej ind til mødet siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S):

"Vi er nødt til at sætte hårdt mod hårdt over for en aggressor. Det er en person, Putin, som har angrebet, og som er ved at udføre en forfærdelig krig over for et europæisk land. Der står vi last og brast med Ukraine," siger Kofod til TV2 News.

Udenrigsministeren siger, at han der kommer flere sanktioner. Men man kommer også til at se "mange andre initiativer for at konfrontere den form for kynisme og aggression", der kommer fra Rusland.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også