Energistyrelsen: Danmark har foreløbig gas nok

"Hvis situationen eskalerer længere inde i året, kan en nødplan iværksættes," men Energistyrelsen vurderer, at der ikke er nogen risiko for knaphed på gas i Danmark lige nu.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Selv om Tyra-feltet er under renovering indtil sommeren næste år, vurderer Energistyrelsen, at der ikke er nogen risiko for knaphed på gas i Danmark "i den aktuelle gasforsyningssituation".

Det meste af gasforsyningen til virksomheder og forbrugere kommer på nuværende tidspunkt fra Centraleuropa, imens dansk biogasproduktion dækker 25 pct. af vores gasforbrug, skriver styrelsen. Gassen, der flyder i rørledninger til Danmark over den tyske grænse, er et miks fra Norge, Rusland, Holland, Nordafrika og andre lande.

Selv om Danmark ifølge styrelsen har et "godt udgangspunkt", kan myndighederne ved akut mangel på gas i Europa blive nødt til at "iværksætte forskellige nødtiltag for at leve op til EU’s krav om at sikre forsyningen".

Styrelsen er i dialog med virksomheder, der kan blive påvirket, hvis der opstår mangel på gas, og følger situationen nøje – også udviklingen i de stigende energipriser.

Europæisk gas i voldsom stigning efter weekendens sanktioner 

Hurtigere genåbning af Tyra er ikke muligt 

Efter russisk invasion: Politikere vil have hurtigere genåbning af gasfelt i Nordsøen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også