Maersk overvejer at suspendere transport til og fra Rusland

Containerrederiet A.P. Møller-Mærsk overvejer nu at suspendere transport til Rusland og russiske havne efter den seneste udvikling med sanktioner. (Opdateret)
Foto: Maersk Triple-E/Kontraframe.dk
Foto: Maersk Triple-E/Kontraframe.dk

Maersk overvejer i lyset af de nye sanktioner, der er blevet skærpet de seneste dage, at suspendere for booking af nye transporter til og fra Rusland.

Det skriver containerrederiet i en mail til ShippingWatch.

Rederiet siger, at det vurderer de sanktioner og restriktioner, som indføres mod Rusland, russiske selskaber og enkeltpersoner, efter at Rusland torsdag i sidste uge invaderede nabolandet Ukraine.

I A.P. Møller-Mærsk overvåger vi tæt udviklingen af de sanktioner og restriktioner, som er indført mod Rusland, og det er sanktioner, som vi forbereder os på at overholde”, skriver Mærsk i en mail.

"Vores forberedelser inkluderer en mulig suspendering af Maersk bookinger til og fra Rusland på vandet og til lands. Derudover er sikkerheden for vores medarbejdere og deres velbefindede afgørende. Vi fortsætter med at lægge planer for at alle vores medarbejdere, der er ramt af situationen og deres familier får den støtte de har behov for," skriver Maersk.

ShippingWatch har mandag spurgt Maersk og andre rederier som fransk CMA CGM, om de vil fortsætte med at besejle russiske havne i lyset af den eskalerende krise med krigshandlinger i Ukraine.

I formiddags lød svaret fra Maersk, at man ikke havde noget nyt at tilføje til kundeopdatering fra lørdag, hvor al sejlads og transport til og fra ukrainske havne var meldt suspenderet.

Den tyske konkurrent, Hapag-Lloyd, meddelte omvendt allerede torsdag, at rederiet ikke ville sejle til Ukraine og oplyste at bookinger til og fra russiske havne midlertidigt ville blive suspenderet.

Containerskibe fra Maersk anløber bl.a. den russiske by Novorossiysk, hvor Maersk sidste år overtog en landbaseret terminal, som forbinder havnen med de intermodale, indenlandske transportsystemer.
 


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også