Watch Medier

JBS har lukket to fabrikker i Ukraine og sendt 340 medarbejdere hjem

Den danske tøjkoncern JBS har taget konsekvensen af krigen i Ukraine og har lukket to fabrikker og sendt alle medarbejdere hjem med løn.

Flygtninge venter på tog til Polen på stationen i Lviv. | Foto: YURIY DYACHYSHYN/AFP / AFP

Den danske tøjkoncern JBS er nu også blevet påvirket af den igangværende krig i Ukraine.

Virksomheden med hovedsæde i Herning har set sig nødsaget til at lukke to tekstilfabrikker i datterselskabet HRT Textiles, som virksomheden opkøbte i foråret 2021.

Det sker efter Ruslands invasion af nabolandet Ukraine. En invasion, der i øjeblikket bevæger sig nærmere og nærmere hovedstaden Kyiv og har betydet flere missilangreb forskellige steder i landet.

HRT Textiles har fabrikker i byerne Lviv og Ivano-Frankivsk, der ligger i den vestligste del af Ukraine. Sidstnævnte bys lufthavn blev i torsdags ramt af et missilangreb.

I alt 340 medarbejdere fra HRT Textiles' to ukrainske fabrikker er nu hjemsendt med løn, fortæller Michael Alstrup, adm. direktør i JBS.

"Vi er hele tiden i kontakt med vores ledere i Ukraine, og situationen er jo desværre ret utryg. Det er jo klart, at man ikke kan sidde og arbejde lige nu, og vi kan heller ikke få råvarer ind for vores fabrikker i øjeblikket," fortæller han.

JBS og HRT Textiles har nu kontaktet alle kunderne og givet besked en forsinket leveringstid på grund af situationen, og ifølge Michael Alstrup har kunderne udvist stor sympati og forståelse for situationen og Ukraine generelt.

Michael Alstrup uddyber, at JBS og HRT Textiles løbende er i kontakt med de 340 mennesker, så vidt det efter omstændighederne er muligt.

”Nogle er rejst til bjergene, hvor der er dårlig forbindelse, men der er også mænd fra vores virksomhed, som har meldt sig som værnepligtige og er sendt i krig. Dem er vi desværre ikke herre over. Men det er jo en totalt uholdbar situation for alle,” siger Michael Alstrup.

Indtil videre fortsætter JBS med at udbetale løn til medarbejderne, selv om de ikke kan møde på arbejde. Det gør den danske tøjkoncern for at sikre sig, at medarbejderne har en økonomisk sikkerhed.

Ledelsen har også allerede talt om muligheden for at overflytte eller evakuere medarbejdere på de ukrainske fabrikker til virksomhedens to fabrikker i Litauen.

”Vi vil jo hellere end gerne indlogere dem på nogle hoteller. Det er helt ligegyldigt med penge i den her situation. Men indtil videre er meldingen fra vores ledere i Ukraine, at de gerne stadig vil afvente lidt for at se, om tilstandene normaliseres”.

JBS’ to fabrikker i Lviv og Ivano-Frankivsk ligger begge omkring 600 km fra hovedstaden Kyiv og ud over missilangrebet på Ivano-Frankivsks militærlufthavn har byen ikke været ramt så hårdt endnu.

”Heldigvis er der rimelig ro på lige nu i begge byer, og vi håber, at de snart kan vende tilbage til deres egen hverdag. Men bryder krigen mere ud, og der ikke kommer noget ud af de igangværende fredsforhandlinger, skal vi kigge på, om vi kan gøre mere,” siger Michael Alstrup.

DetailWatch går i luften i løbet af foråret. Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs