Arla fortsætter foreløbig russisk eksport og drift

Arla fortsætter foreløbig sin eksport til Rusland, ligesom mejerikoncernen fortsætter driften på et mindre russiske mejeri, som koncernen er medejer af. Ifølge kommunikationsdirektør afventer man ”politisk stillingtagen”.
Arla har efter egne oplysninger en meget lille eksport til Rusland. | Foto: Arla PR-foto
Arla har efter egne oplysninger en meget lille eksport til Rusland. | Foto: Arla PR-foto

Mejerikoncernen Arla ser tiden an og afventer politisk stillingtagen til, hvordan danske virksomheder skal agere på baggrund af krigen i Ukraine.

Det fortæller Arlas kommunikationsdirektør i Danmark, Kasper Ibsen Beck, til Børsen.

Ifølge kommunikationsdirektøren har Arla på grund af det importembargo, som Rusland indførte tilbage i 2014, en meget lille eksport til Rusland. Mejerikoncernen er dog medejer af et mindre russisk mejeri.

“Det har vi ikke ændret på. Efter den russiske invasion i Ukraine afventer vi en politisk stillingtagen til, hvordan danske virksomheder skal agere. Vi vil selvfølgelig følge alle politiske beslutninger, men vi har også en forpligtelse over for medarbejderne på mejeriet derovre. Det er jo helt uskyldige russiske borgere,” siger Kasper Ibsen Beck.

Ifølge FødevareWatchs oplysninger har Arla gennem distributørsalg og europæiske datterselskabet solgt for omkring 400 mio. kr. til Rusland sidste år.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også