Watch Medier

Nordea er ramt af cyberangreb

Et cyberangreb påvirker Nordeas net- og mobilbank. ”Der er tale om et delvist belastningsangreb,” oplyser banken.

Foto: Thomas Borberg

Nordea er blevet ramt af et cyberangreb, som påvirker bankens net- og mobilbank.

Det oplyser koncernen i en meddelelse til sine finske kunder. Banken har ikke sendt en lignende meddelelse ud i Danmark, men også den danske net- og mobilbank har tirsdagen igennem været påvirket.

Over for FinansWatch bekræfter banken oplysningerne:

”Vi kan bekræfte, som det er skrevet på nordea.fi, at der er tale om et delvist belastningsangreb, der betyder, at nogle kunder kan opleve langsommelighed ved login,” lyder det i en meddelelse sendt til FinansWatch fra presseafdelingen.

Der er tale om et såkaldt DDoS-angreb, ”Distributed Denial of Service”, hvor angriberne overbelaster målets servere, så de ikke fungerer optimalt eller måske helt ophører med at håndtere forespørgsler.

Angrebet på Nordens største bank medfører ifølge banken selv en langsommere ydeevne på de berørte platforme. Nordea understreger, at det eneste, der er påvirket er det langsomme login. Med andre ord er der ikke tale om, at nogen har adgang til bankens systemer.

Før det blev kendt, at Nordea var ramt af et DDoS-angreb spurgte FinansWatch banken direkte, om problemerne skyldtes et hackerangreb eller afledte effekter af krigen i Ukraine:

”Det spekulerer vi ikke i. Heldigvis kan kunderne godt klare deres bankforretninger, selvom systemerne arbejder langsomt. Vi håber, at situationen bliver løst hurtigst muligt, og vi vurderer og overvåger situationen tæt,” lød svaret overfor FinansWatch tirsdag formiddag.

 

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs