Urolige investorer søger mod defensive danske aktier

Når danske aktier har klaret sig langt bedre end aktier på andre markeder, skyldes det, at det danske marked ses som et tilflugtssted. Sydbanks aktieanalysechef kalder det "et af verdens mest krigsresistente aktiemarkeder".
Det danske aktiemarked har klaret sig bedre end mange udenlandske under krigen i Ukraine. | Foto: Finn Frandsen
Det danske aktiemarked har klaret sig bedre end mange udenlandske under krigen i Ukraine. | Foto: Finn Frandsen
af marketwire

Krigen i Ukraine har også sendt molotovcocktails ind på de finansielle markeder, som har været præget af store udsving og usik

kerhed.

Dog har de danske aktier klaret sig langt bedre end andre aktiemarkeder, og fremgangen kan ventes at fortsætte, vurderer aktiechefer.

Det skriver Børsen.

På selve dagen, hvor Rusland påbegyndte sit angreb i nabolandet, styrtdykkede C25-aktierne op til 5 pct. i den indledende handel, hvilket i en overgang fik de danske aktier til at ramme et kurstab på 20 pct. fra toppen i november.

Til investorernes held havde eliteindekset ifølge avisen allerede få dage efter genvundet det tabte.

Spørger man Sydbanks aktieanalysechef er der en klar grund til, hvorfor det danske aktiemarked er mindre rødt end andre.

- Vi har ét af verdens mest krigsresistente aktiemarkeder, lyder det fra Jacob Pedersen.

Udmeldingen er også positiv - dog mere forbeholden - hvis man spørger aktiechefen i Artha Kapitalforvaltning.

- I min optik er danske aktier ikke nødvendigvis de bedste mod krig, men til gengæld burde de heller ikke være det værste sted at være investeret, hvis renten skal stige. Danske aktier er tilbage ved det prædikat, de har haft i mange år: at det er et sted, man søger tilflugt, når der er uro på de finansielle markeder, siger Lars Hytting til Børsen.

Det amerikanske VIX-indeks, der måler volatiliteten på det amerikanske aktiemarked og ofte går under navnet frygtindekset, er siden krigens udbrud skudt i vejret og befinder sig aktuelt på det højeste niveau siden indgangen til 2021, skriver avisen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også