Danfoss-lager i Ukraine i flammer

Et lager tilhørende Danfoss i hovedstaden Kyiv blev torsdag aften ramt. Industrigiganten melder om ingen tilskadekomne.
En ukrainsk brandmand slukker torsdag en brand i byen Chaiky uden for hovedstaden Kyiv. | Foto: Serhii Nuzhnenko/REUTERS / X06896
En ukrainsk brandmand slukker torsdag en brand i byen Chaiky uden for hovedstaden Kyiv. | Foto: Serhii Nuzhnenko/REUTERS / X06896

En bombe, en raket eller et missil - hvad, der torsdag aften har ramt Danfoss’ lager i Ukraines hovedstad, Kyiv, er endnu ikke bekræftet.

Ikke desto mindre er et varelager tilhørende industrigiganten brudt i brand efter at være blevet ramt på ottende dagen for Ruslands invasion af Ukraine.

Det skriver Børsen og bekræftes af kommunikationschef Kasper Elbjørn over for CleantechWatch.

”Vi er ikke orienteret om, hvad der har ramt varelageret,” siger han til CleantechWatch. Ifølge Kasper Elbjørn er det samtidig uvist, hvorvidt det er lykkedes at slukke branden. Han uddyber, at Danfoss vil afholde et krisemøde om situationen i løbet af fredag.

”Heldigvis var der ikke nogen tilskadekomne. Det er sådan set det vigtigste for os. Derudover har vi ikke andre kommentarer,” lyder det fra kommunikationschefen, der påpeger, at industrigigantens medarbejdere ikke længere befinder sig i landet.

Danfoss beskæftiger 91 service- og produktionsmedarbejdere i Ukraine, der alle er blevet tilbudt job samt indkvartering ved sine aktiviteter i Polen og Rumænien, lød det i mandags over for CleantechWatch fra adm. direktør Kim Fausing.

”Det, vi har brugt rigtig meget krudt på siden torsdag, er at være i tæt kontakt med vores ukrainske kollegaer for at hjælpe dem i den her situation. Nogle gange flere gange om dagen,” siger Kim Fausing.

Derudover valgte Danfoss i onsdags – ligesom en række andre danske virksomheder som Grundfos og Velux – at lukke ned for al aktivitet i Rusland som følge af invasionen.

Grundfos følger trop og sætter russisk forretning på pause

Danfoss lukker ordrebog på russiske fabrikker og hjemsender 1.300

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også