Regering og arbejdsmarkedets parter er enige om jobvilkår for ukrainere

Regeringen er blevet enig med repræsentanter for arbejdsgivere og arbejdstagere om at lave en særlov, der skal give ukrainere adgang til at arbejde i Danmark.
Udlændingeminister Mattias Tesfaye oplyser, at regeringen og arbejdsmarkedetes parter er blevet enige om en særlov for ukrainske flygtninge. | Foto: Stephanie Lecocq/EPA / EPA
Udlændingeminister Mattias Tesfaye oplyser, at regeringen og arbejdsmarkedetes parter er blevet enige om en særlov for ukrainske flygtninge. | Foto: Stephanie Lecocq/EPA / EPA
af ritzau

Regeringen er med repræsentanter for arbejdsgivere og arbejdstagere blevet enige om at lave en særlov, der skal give ukrainere adgang til det danske arbejdsmarked. Det bekræfter udlændingeminister Mattias Tesfaye (S) ved et kort pressemøde fredag.

”Vi forestiller os en særlov, som meget hurtigt giver ukrainere opholdstilladelse, så ungerne kan komme i skole, og forældrene kan komme i arbejde,” siger han.

Senere fredag skal Folketingets partier forhandle om særloven.

Tesfaye erkender, at ikke alle flygtninge fra krigen i Ukraine er klar til at arbejde fra dag et, fordi de måske har traumer.

Det vides ikke, hvor mange der kan komme til Danmark, efter at Rusland åbnede ild mod Ukraine for otte dage siden.

”Vi estimerer at kunne indkvartere 20.000 i det danske asylsystem. Det, vi kan se, er, at de fleste bliver privatindkvarteret,” siger Tesfaye.

Med de nuværende regler kan alle ukrainere opholde sig 90 dage i Danmark uden visum.

Det skal sikres, at loven kan hastebehandles, så den hurtigst muligt kan træde i kraft.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også