Rockwool afblæser planlagt milliardopgradering af russisk fabrik

Isoleringskoncernen Rockwoool bebudede i efteråret kommende investeringer på 1,5 mia. kr. i sine russiske fabrikker, blandt andet i byen Vyborg tæt ved den finske grænse. Planen er nu droppet.
Foto: Rockwool
Foto: Rockwool

En planlagt opgradering af Rockwools produktion i den russiske by Vyborg mellem Skt. Petersborg og den finsk-russiske grænse er aflyst.

Det oplyser Michael Zarin, kommunikationsdirektør hos Rockwool-koncernen, i en mail til Licitationen.

"Da det ikke er muligt at udføre projektet, har vi aflyst udvidelsen i Vyborg," lyder det kortfattet fra Michael Zarin ifølge mediet.

Rockwool kunne i oktober sidste år offentliggøre, at koncernen agtede at investere op mod 200 mio. euro – svarende til 1,5 mia. kr. – i at udvide produktionen i byen Vyborg, herunder etablere en ny eldrevet produktionslinje, og på koncernens øvrige tre fabrikker i landet.

Topchef Jens Birgersson fortalte ifølge mediet kort om den aflyste fabriksudvidelse på et online investormøde torsdag, at de seneste dage ”radikalt” har ”ændret tingene”. Koncernledelsen har derfor taget konsekvensen og stoppet projektet for i stedet at ”fokusere på noget andet”.

Isoleringskæmpen oplyste i oktober til CleantechWatch, at udvidelsen af Vyborg-fabrikken ventedes igangsat i slutningen af 2022 eller i begyndelsen af 2023. Og at den nye produktionslinje efter planen skulle sættes i gang i anden halvdel af 2024 for at imødekomme efterspørgslen på isoleringsmaterialer i Finland og Rusland, lød det dengang fra selskabet.

Langt størstedelen af det fremstillede isoleringsmaterialer afsættes ifølge Rockwool på hjemmemarkedet. Koncernen agter at fortsætte sin produktion i Rusland, oplyser Michael Zarin til Licitationen.

Rockwool-aktien er faldet med mere end 20 pct. siden onsdag i sidste uge, der var sidste handelsdag, inden Putin invaderede Ukraine.

EU vil give en hjælpende hånd til sanktionsramte virksomheder

Rockwool spår ”relativt marginal” effekt på forretningen i tilfælde af Rusland-sanktioner

Rockwool advarer: Dansk CO2-afgift fører til konkurrenceforvridning og bør droppes

Rockwool-topchef: Voksende inputpriser kræver stadigt fokus på produktivitet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også