Analytiker: Rockwools Ruslands-strategi kan ramme selskabet hårdt

Adskillige danske selskaber har stoppet aktiviteter i Rusland, mens Rockwools fabrikker holdes åbne af hensyn til de omkring 1200 russiske ansatte.
Foto: Søren Osgood
Foto: Søren Osgood
AF MARKETWIRE

Modsat flere danske selskaber, der har valgt at stoppe al aktivitet i Rusland, vælger Rockwool at holde sine fire fabrikker åbne.

Nylige udtalelser fra topchef Jens Birgersson om, at fabrikkerne forbliver åbne ”i Rusland og for Rusland”, risikerer at forværre både selskabets omdømme og position på aktiemarkedet.

Det skriver Berlingske Business.

Rockwool-aktien tog et dyk på 15 pct. dagen efter Ruslands invasion af Ukraine, men efter topchefens udtalelser torsdag kan konsekvenserne blive endnu større.

Ifølge avisen tydeliggjorde Jens Birgersson på et videomøde for investorerne, at selskabets fabrikker holdes åbne af hensyn til de omkring 1200 russiske ansatte.

”Det vil gå hårdt ud over dem at beholde aktiviteterne i Rusland, for der vil være investorer, som ikke har interesse i at investere i dem, eller som på anden vis tager afstand fra, at de vælger at blive. Det kan betyde, at nogle simpelthen blacklister dem,” lyder det fra Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker hos Sydbank.

Samtidig vurderer Jacob Dahl Rendtorff - der er professor i virksomhedsetik ved Roskilde Universitet - at særligt Rockwools omdømme vil lide, da beslutningen er ”meget provokerende for den offentlige holdning og over for den danske tilgang”.

Blandt andre store danske virksomheder ser det noget anderledes ud, hvor både Mærsk, Jysk og flere supermarkeder har stoppet al eksponering mod Rusland, for at vise deres modstand mod invasionen af Ukraine, skriver Berlingske Business.

Rockwool afblæser planlagt milliardopgradering af russisk produktion

Analysechef: Sanktioner mod Rusland vil især ramme Rockwool

Danmarks mest CO2-tunge virksomheder har øget udledningen

Rockwool spår ”relativt marginal” effekt på forretningen i tilfælde af Rusland-sanktioner

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også