Prisen på naturgas fortsætter højere tirsdag

Naturgasprisen er tirsdag formiddag omkring 11 pct. højere end slutniveaet mandag, og siden Ruslands invasion i Ukraine er prisen steget knap 170 pct.
Foto fra den tyske del af den nye gasledning Nord Stream 2, som foreløbig er lagt på is. | Foto: HANNIBAL HANSCHKE/REUTERS / X02197
Foto fra den tyske del af den nye gasledning Nord Stream 2, som foreløbig er lagt på is. | Foto: HANNIBAL HANSCHKE/REUTERS / X02197
AF MARKETWIRE

Prisen på europæisk naturgas ligger tirsdag formiddag knap 11 pct. højere end mandagens slutniveau i 234,95 euro per megawatt-time efter markante udsving.

Mandag toppede prisen i 335 euro per megawatt-time, mens den tirsdag toppede ved åbningen 285 euro.

Dagen før Ruslands invasion af Ukraine var gasprisen 87,50 euro. og prisen er således steget knap 170 pct. siden da.

Chefstrateg i Nordea Andreas Østerheden pegede mandag på, at det vil være svært at erstatte leverancer af gas fra Rusland.

”EU importerer 40 pct. af sin gas fra Rusland. Hvis Ruslands eksport af gas rammes, vil det være meget svært for Europa på kort sigt at erstatte den manglende forsyning. Gasmarkedet er allerede meget stramt, og der skal ikke meget til på forsyningssiden, før der kan opstå en akut mangel,” påpegede han.

Ruslands vicepremierminister, Alexander Novak, sagde mandag i en udtalelse på russisk tv, at Vesten snart kan blive tvunget til at forholde sig til oliepriser på 300 dollar per tønde og en mulig lukning af gasledningen Nord Stream 1 og dermed gasmangel og stigende gaspriser.

Han advarede om, at scenariet kan blive til virkelighed, hvis EU og USA gør alvor af trusler om at forbyde import af olie fra Rusland.

Fortum nedskriver udestående fra Nord Stream 2

Trussel om stop for russisk energi hæver oliepriserne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også