Virksomheders fortsatte aktiviteter mødes af kritiske røster fra politisk hold

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti finder det ærgerligt, at nogle virksomheder fortsætter deres aktiviteter i Rusland.
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS / X03696
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS / X03696

Det ville være klædeligt for Carlsberg og Rockwool at skrue ned for aktiviteterne i Rusland som følge af landets invasion af Ukraine, mener både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, skriver Finans.

Der er ærgerligt, lyder det fra René Christensen, politisk næstformand i Dansk Folkeparti, mens Socialdemokratiets erhvervsordfører, Orla Hav, siger, at der kan komme yderligere politiske tiltag.

”Det er klart, at vi kan komme i en situation, hvor der kommer et pres fra det politiske, der hedder, at nu bliver vi nødt til at gå til det næste niveau for pression i forhold til russerne,” siger Orla Hav, der henviser til, at sanktioner typisk kan strammes i trin.

Onsdag aften oplyser Carlsberg i en pressemeddelelse, at bryggerikoncernen stopper for salg og produktion af Carlsberg-øl i Rusland, men vil dog fortsætte produktionen på Baltika-bryggeriet på grund af et ønske om at støtte de ansatte, skriver Børsen.

Rockwool har valgt at fortsætte produktionen på sine fire fabrikker i Rusland.

Rusland truer med at tage nøglerne til udenlandske fabrikker

Krigen i Ukraine presser etik-agenda til tops i detail-direktioner

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også