Watch Medier

Dansk frøgigant stopper al eksport til Rusland

Frøkoncernen DLF sætter sin strategi på det russiske marked i bero efter invasionen af Ukraine. Midt i højsæsonen stopper DLF al eksport af frø til Rusland, men bevarer sine aktiviteter med over 30 ansatte i landet.

Adm. direktør Truels Damsgaard har tidligere oplyst, at det russiske marked står for 2-2,5 pct. af DLF's omsætning. | Foto: PR-foto DLF

Det er slut med at sende frøleverancer til Rusland, meddeler DLF fredag eftermiddag i en pressemeddelelse.

Frøkoncernen tager stærkt afstand fra den militære invasion og umenneskelige handlinger i Ukraine og annoncerer, at alt salg til Rusland stopper med øjeblikkelig virkning.

”Respekt, tillid og integritet er vigtige værdier i DLF, og i den nuværende situation kan frøvirksomheden ikke fortsætte med ”business as usual” i Rusland,” fremgår det af en pressemeddelelse.

Den første del af forårssalget i Rusland er gennemført, og derfor er der varer på vej, som har været undervejs i nogle uger, men fra fredag stopper al videre handel.

Selv om al eksport stopper, bevarer DLF sine organisationer med over 30 ansatte i DLF Seeds LLC og DLF Beet Seed i Rusland.

Usikkerhed om fremtiden

Frøindustrien står lige nu midt i en højsæson, og DLF har investeret en del i det russiske marked den seneste tid. Derfor har udsigterne til at opgive markedet på grund af krigen været trist.

Det forklarede adm. direktør Truels Damsgaard i et interview med AgriWatch i forbindelse med halvårsregnskabet.

”Hvis vi kigger på toplinjeniveau, så står det russiske marked for en omsætning på 2-2,5 pct. i i forhold til hele koncernomsætningen, så det er i spil lige nu,” siger han.

”Det lyder af meget lidt, men det er et af de markeder, vi har investeret i, og som vi synes, ville være trist at skulle opgive.”

DLF mere end seksdobler sit overskud

Krigen får derfor ikke direkte konsekvenser for DLF’s økonomiske forventninger til året, der ser ud til at blive et historisk godt år - men det får betydning for frøkoncernens fremtid på markederne og relationer til kunder i landene, forklarede topchefen.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs