Rockwool: Trods modstand vil vi fortsætte driften i Rusland

"Vi er forfærdede over krigen og fordømmer den utvetydigt, men vores hovedfokus er fortsat at sikre vores medarbejderes og deres familiers levebrød, og derfor har vi besluttet at fortsætte driften," lyder det fra Rockwool-direktøren.
Foto: Rockwool
Foto: Rockwool
AF MARKETWIRE og Watch Medier

Udsigten til hårde russiske sanktioner får danske Rockwool til at træffe den kontroversielle beslutning at opretholde produktionen i Rusland.

Det skriver Berlingske Business.

Ifølge avisen meddelte Rockwool mandag, at selskabet står fast på beslutningen om at forsætte driften i Rusland og dermed bevare kontrollen over sin teknologi.

Det børsnoterede selskaba har været under massivt pres om det modsatte, men ifølge topchef Jens Birgersson vil Rockwool ikke risikere at miste flerårige investeringer.

"Vi er forfærdede over krigen og fordømmer den utvetydigt, men vores hovedfokus er fortsat at sikre vores medarbejderes og deres familiers levebrød, og derfor har vi besluttet at fortsætte driften. Vi forstår og respekterer, at ikke alle er enige i vores beslutning, men vores bedste vurdering er, at det samlet set er bedre, at vi bevarer kontrollen over vores forretning og teknologi," skriver Jens Birgersson til Berlingske.

Spørgsmålet er nu, om Rusland faktisk vælger nationalisering som sanktion, da det også har alvorlige konsekvenser den anden vej.

"Hvis man gennemfører en nationalisering, vil man afskrække udenlandske investeringer mange år frem," lyder det fra Michael Bremerskov Jensen, der er fagchef for International Handel i Dansk Erhverv, over for Berlingske Business.

Rockwools Ruslands-strategi kan ramme selskabet hårdt

Rockwool aflyser udvidelse i Rusland 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også