Oliepriserne steg let over natten efter tre dages fald

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 99,78 dollar mod 99,63 dollar onsdag eftermiddag.
Olieprisen er natten til torsdag krøbet lidt opad igen. | Foto: Martin Lehmann
Olieprisen er natten til torsdag krøbet lidt opad igen. | Foto: Martin Lehmann
AF MARKETWIRE

Efter et fald i oliepriserne for tredje dag i træk har priserne i løbet af natten til torsdag sneget sig tilbage til udgangspunktet fra onsdag eftermiddag.

Det skriver Reuters.

De natlige stigninger kom efter en rapport fra det Internationale Energi Agentur (IEA), der estimerede, at markedet kan miste tre millioner tønder om dagen af russiske olieprodukter og råolie. Det vil være langt mere end de omkring en mio. daglige tønder olie, som rapporten estimerer efterspørgslen vil falde med som følge af de højere priser.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 99,78 dollar mod 99,63 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 96,73 dollar mod 96,96 dollar onsdag eftermiddag.

Prisfaldene de seneste dage kom efter, at de amerikanske olielagre steg med 4,3 mio. tønder, hvilket langt overgik analytikernes forventninger om et fald på 1,4 mio. tønder. Men det er dog stadig usikkerheden omkring Rusland, der lige nu spiller den største rolle på oliemarkedet.

”Spørgsmålet om russisk olie fortsætter og vil sammen med usikkerheden omkring hvor høj efterspørgslen bliver ved højere priser holde markedet på tæerne,” skriver Edward Moya, senioranalytiker hos analysevirksomheden OANDA i en note.

En troy ounce guld koster torsdag morgen 1911,77 dollar mod 1931,67 dollar onsdag eftermiddag.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også