ECB-chef er klar til at revidere planer som følge af krig

Krigen i Ukraine risikerer at skabe nye finansielle risici, påpeger chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde.
Christine Lagarde er chef for Den Europæiske Centralbank. Foto:Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Christine Lagarde er chef for Den Europæiske Centralbank. Foto:Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den Europæiske Centralbank, ECB, holder godt øje med de finansielle risici blandt andet udløst af Ruslands invasion af Ukraine.

Det siger bankens øverste chef, Christine Lagarde, torsdag formiddag ifølge Bloomberg News.

Hun understreger samtidig, at banken har mulighed for at ændre kurs, hvis det blive nødvendigt. Krigen riskerer at skabe nye inflationære tendenser, som kan tage tid før de rigtigt udfolder sig.

”Vi er opmærksomme på risiciene forude, og vi er parate til at genbesøge vores plan, hvis de indkommende data kræver det af os,” siger Christine Lagarde på en konference i Frankfurt.

Udfordringen er at beskytte eurozonen mod konsekvenserne af krigen i Ukraine, som har løftet priserne på energi og en lang række råvarer.

”Vi er i stigende grad sikre på, at inflationsdynamikkerne på mellemlangt sigt ikke vil vende tilbage til mønsteret, vi så inden pandemien. Men vi har behov for, at håndtere et chok, som på kort sigt, skubber inflationen over vores mål og reducerer væksten.”

I sidste uge overraskede ECB ved at varsle en hurtigere neddrosling for bankens obligationsopkøb, end markedet havde ventet.

Efterfølgende har Joachim Nagel, chefen for den tyske centralbank Bundesbank, sagt, at han ikke venter et scenarie med stagflation, selv om krigen vil løfte inflationen og hæmme den økonomiske vækst.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også