Fødevarekæmpe får kras kritik fra Ukraines præsident

Ja eller nej til at operere på det russiske fødevaremarked - Nestlé møder kritik fra Ukraines præsident. fordi den schweiziske fødevarekoncern fortsætter med at handle med Rusland.
Nestlé har 7000 ansatte i Rusland. | Foto: Pierre Albouy/Reuters/Ritzau Scanpix
Nestlé har 7000 ansatte i Rusland. | Foto: Pierre Albouy/Reuters/Ritzau Scanpix

Kitkat og Nescafé til russerne.

Beslutningen hos verdens største fødevarekoncern om at blive på det russiske marked har fået Ukraines præsident Volodymyr Zelensky til at appellere direkte til det schweiziske folk. Det skriver CNN med flere.

Fødevarekæmpen Nestlé har valgt at fortsætte med handlen i Rusland, selv om koncernen også har meldt ud, at man har foretaget store ændringer som at stoppe import og eksport af ikke-essentielle varer til og fra Rusland.

Men for Volodymyr Zelensky er det langtfra nok.

”Good food. Good life. Dette er Nestlés slogan. Jeres selskab, der nægter at forlade Rusland. Selv nu, hvor der er trusler fra Rusland mod andre europæiske nationer. Ikke kun mod os,” sagde Volodymyr Zelensky i meldingen til schweizerne.

Nestlé har mere end 7000 ansatte i Rusland - og koncernen understreger desuden sin rolle i at holde Ukraine forsynet med fødevarer som en af få aktører under krigen.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også