Medie: Korruptionsmistanke mod Carlsberg i Hviderusland

Ifølge Berlingske rejser en intern rapport mistanke om korruption hos det Carlsberg-ejede bryggeri Alivaria i Hviderusland.
Carlsbergs bryggeri i Hviderusland er mistænkt for korruption. | Foto: Jens Dresling
Carlsbergs bryggeri i Hviderusland er mistænkt for korruption. | Foto: Jens Dresling
AF RITZAU

Der er mistanke om massiv korruption i Carlsbergs hviderussiske datterselskab Alivaria. Det skriver Berlingske på baggrund af en intern revisionsrapport fra selskabet.

Den danske bryggerigigant har tidligere undersøgt sagen, men vil nu gøre det igen.

”Det siger sig selv, at alle former for korruption er komplet uacceptabelt i Carlsberg, så vi tager den type sager meget seriøst,” skriver Carlsberg i en kommentar til avisen.

Berlingske har fået indsigt i en intern revisionsrapport fra Alivaria. Den har konstateret mistanke om alvorlige brud på reglerne omkring blandt andet en større udvidelse af et bryggeri i Hvideruslands hovedstad, Minsk.

Det skulle handle om uigennemsigtige beslutninger, mærkeligt store indkøb og tegn på korruption i både arbejdet med projektet og den statslige godkendelse af det.

Rapporten anbefaler endda ifølge Berlingske, at bestyrelsen forbereder sig på mulige straffesager.

Carlsberg har tidligere været i skudlinjen for korruptionsanklager, efter at bryggeriet købte voldsomt op verden over, så det kunne bide skeer med de globale aktører.

Over en årrække købte Carlsberg større europæiske spillere: en række asiatiske og ikke mindst BBH, Baltic Beverages Holdings, der gav Carlsberg en solid tilstedeværelse i Rusland, Hviderusland, Ukraine og de baltiske lande.

”Det er et klassisk problem for store, globale selskaber, der agerer på markeder med høj grad af korruption.”

”I det hviderussiske datterselskab virker det, som om kontrol og compliance sejler, og at store dele af organisationen er gennemsyret af problemer,” siger lektor og ekspert i korruption ved Aarhus Universitet Lars Johannsen til Berlingske.

Carlsberg har haft meget omtalte korruptionssager i blandt andet Indien og Malaysia.

Svensk restaurantkæde genoptager danske ekspansionsplaner

Efter en måned med krig: Uanset hvad Carlsberg gør, har de tabt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også