Rockwool: Rusland-exit vil være en milliardgave til den russiske stat

Hvis Rockwool forlader Rusland, vil forretningen sandsynligvis blive overtaget af den russiske stat. Det vil i praksis være en gave på flere milliarder kroner, siger Rockwools topchef, som erkender, at det ikke er en nem beslutning.
Foto: Rockwool/PR
Foto: Rockwool/PR
AF MARKETWIRE

Den danske isoleringskoncern Rockwool fortsætter med at producere isoleringsmateriale i Rusland, idet et exit fra det russiske marked vil overføre aktiverne til den russiske stat, hvilket i realiteten vil være at give en gave til en russiske stat på flere milliarder kr.

Det siger Rockwools administrerende direktør Jens Birgersson i en mail.

"Vi fordømmer krigen utvetydigt og er oprørte over de tragiske konsekvenser, den har for Ukraine og befolkningen der. At holde vores fabrikker kørende i Rusland har ikke været en nem beslutning for Rockwool, men vi tror fortsat på, at det er den rigtige ting at gøre."

Isoleringskoncernens russiske forretning ville ifølge topchefen sandsynligvis blive overtaget af den russiske stat, hvis Rockwool vælger helt at forlade Rusland.

"Hvis vi forlader, vil forretningen sandsynligvis fortsætte med at fungere under et andet "ejerskab". I realiteten ville vi give den russiske stat en gave på flere milliarder kroner med en effektiv forretning, et stærkt brand, topteknologi og værdifuld intellektuel ejendom fra den ene dag til den anden," siger Jens Birgersson, der ikke kan se, hvordan det hjælper med at afslutte krigen hurtigere.

LA spiller ud: Sådan skal CO2-afgiften ramme erhvervslivet

Flere virksomheder i dilemma: Emballagekoncern fortsætter russisk fabrik 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også