Aarsleff forlader Rusland og tager millionnedskrivning

Entreprenørselskabet Aarsleff, der i seneste regnskab hentede under en halv procent af omsætningen i Rusland, vil efter frasalg ikke længere være til stede i landet. Selskabet tager en nedskrivning på 20-40 mio. kr.
Aarsleff-topchef Jesper Kristian Jacobsen vinker farvel til Rusland, hvor koncernen henter en forsvindende lille del af sin omsætning. | Foto: Morten Lau-Nielsen/Ritzau Scanpix
Aarsleff-topchef Jesper Kristian Jacobsen vinker farvel til Rusland, hvor koncernen henter en forsvindende lille del af sin omsætning. | Foto: Morten Lau-Nielsen/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Entreprenørkoncernen Per Aarsleff har som følge af den russiske invasion i Ukraine besluttet at sælge sine forretninger i Rusland - og dermed ikke længere være til stede i landet.

Det oplyser selskabet torsdag morgen i en børsmeddelelse.

”Krigen i Ukraine berører os dybt. Vi fordømmer fortsat den russiske invasion, som har ført til så mange tab af menneskeliv, ødelæggelser og menneskelig tragedie. Vi har derfor taget beslutningen om at sælge vores forretninger i Rusland, hvilket vi mener, er det rigtige at gøre i den nuværende situation,” oplyser Aarsleff.

Af samme grund vil de russiske aktiviteter ikke længere indgå i koncernens omsætning og driftsresultat. Regnskabsmæssigt vil forretningen blive behandlet som et aktiv, der er bestemt for salg, indtil afviklingen er sket.

Forretningen vil blive nedskrevet til dagsværdi, hvilket resulterer i en estimeret ikke-likvid nedskrivning på 20-40 mio. kr.

I 2020/21 havde forretningen i Rusland en omsætning på 64 mio. kr. og et driftsresultat på 4 mio. kr. Den samlede koncernomsætning lød på 14,7 mia. kr.

Aarsleff vil senere komme med yderligere oplysninger vedrørende de regnskabsmæssige konsekvenser. Exittet fra Rusland kommer ikke til at påvirke koncernens forventninger til driftsresultatet, EBIT, for regnskabsåret 2021/22.

”Vi beklager dybt de konsekvenser, som denne beslutning får for vores medarbejdere i Rusland. Indtil salget er effektueret, fastholder vi, at vi vil opfylde vores kontraktuelle forpligtelser på igangværende projekter,” skriver Aarsleff.

Velux lukker permanent i Rusland og Belarus

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også