Ny Carlsberg-forkvinde forsvarer bryggeriets nølen i Rusland

Spørger man den nyudnævnte forkvinde for Carlsbergfondet, sad bryggeriet ikke på hænderne, da det var fem uger om at træffe ”en af de største og mest konsekvensfyldte beslutninger i bryggeriets nyere historie.”
Professor Majken Schultz blev for nyligt valgt som ny næstforkvinde for Carlsberg A/S og ny forkvinde for Carlsbergfondet. | Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix
Professor Majken Schultz blev for nyligt valgt som ny næstforkvinde for Carlsberg A/S og ny forkvinde for Carlsbergfondet. | Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix

Carlsberg sad ikke på hænderne, da bryggeriet var fem uger om at trække sig fra Rusland som følge af landets invasion af Ukraine.

Det mener Carlsberg A/S’ nyslåede næstforkvinde og Carlsbergfondets nye forkvinde, professor Majken Schultz, der i et interview med Børsen forsvarer bryggeriet og de fem uger med, at man stod med et kæmpe dilemma og ikke én god løsning.

“Her må jeg bare sige, at Carlsbergs ledelse var fem uger om at træffe en af de største og mest konsekvensfyldte beslutninger i selskabets nyere historie. Set i det lys synes jeg ikke, at fem uger er lang tid,” siger Majken Schultz til avisen.

Carlsberg havde cirka 9000 medarbejdere i Rusland, folkestemningen blandt de vesteuropæiske forbrugere og risikoen for nationalisering af bryggeriets virksomheder i landet at tage højde for. Samtidig er tabet ved at forlade landet enormt, eftersom det skærer milliarder af balancen, fortæller Majken Schultz til avisen.

Majkens Schultz understreger dog over for avisen, at hun er ”meget glad for, at beslutningen om at forlade Rusland blev truffet.”


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også