Mette Frederiksen er landet i Kyiv

Statsminister Mette Frederiksen (S) skal tale om yderligere støtte til Ukraine på et besøg i Kyiv torsdag. Hun er ankommet sammen med Spaniens premierminister, Pedro Sanchez. (Opdateret)
Mette Frederiksen tager til Kyiv. | Foto: Jesper Houborg/Politiken
Mette Frederiksen tager til Kyiv. | Foto: Jesper Houborg/Politiken
af ritzau

Statsminister Mette Frederiksen (S) besøger torsdag Ukraine, og præsident Volodymyr Zelenskyj. Besøget sker sammen med Spaniens premierminister, Pedro Sánchez. Begge er ankommet til hovedstaden, Kyiv, viser en video lagt op på Twitter af Pedro Sánchez.

Ifølge Statsministeriet vil Mette Frederiksen og Volodymyr Zelenskyj under besøget diskutere situationen i Ukraine, hvor Rusland har indledt en ny offensiv, mere støtte til landet samt hvordan krigsforbrydelser begået under krigen kan retsforfølges.

”Jeg beundrer præsident Zelenskyj og det ukrainske folk for deres mod, og hvordan de fortsætter med at forsvare deres land i den uprovokerede og ulovlige krig af Putin (Ruslands præsident red.). Jeg ser frem til mødet med Zelenskyy, hvor mit budskab vil være, at Danmark fortsætter med at hjælpe Ukraine. Vesten står sammen om at støtte det ukrainske folk,” skriver Mette Frederiksen i en meddelelsen fra Statsministeriet.

Ruslands invasion af Ukraine 24. februar har medført en lang række sanktioner fra EU, Storbritannien og USA mod Rusland. Desuden har en lang række lande støttet Ukraine med penge, materiel og våben til kampen mod de invaderende styrker.

For at vise sympati og støtte har også flere regeringsledere og EU-spidser besøgt landet. Det tæller blandt andre Storbritanniens premierminister Boris Johnson, Polens premierminister Mateusz Morawiecki og EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen.

Ekstra Bladet skriver, at Mette Frederiksen ud over mødet med Zelenskyj også vil besøge en forstad til Kyiv, der har lidt stor skade under kamphandlingerne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også