Rusland forbyder Facebook-grundlægger indrejse

Embedsmænd, forretningsmænd og journalister er på russisk liste over personer, som forbydes adgang til landet.
Adm. direktør i Meta, der ejer Facebook og Instagram, må ikke længere rejse ind i Rusland. | Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP / AFP
Adm. direktør i Meta, der ejer Facebook og Instagram, må ikke længere rejse ind i Rusland. | Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP / AFP
AF RITZAU

Rusland har torsdag udvidet sit indrejseforbud til at gælde for flere fremtrædende amerikanere.

USA’s vicepræsident, Kamala Harris, og Facebook-grundlægger Mark Zuckerberg er nye på listen over personer, som ikke må rejse ind i Rusland.

Forbuddet mod indrejse gælder som udgangspunkt for evig tid.

Det oplyser det russiske udenrigsministerium i en erklæring. Ud over Zuckerberg og Harris rammes 27 andre amerikanere af indrejseforbuddet.

Blandt de andre er topembedsmænd, forretningsmænd, eksperter og journalister.

På listen med 29 navne er for eksempel John Kirby, talsperson for det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, og Kathleen Hicks, som er viceforsvarsminister i USA.

Sanktionerne er som svar på USA sanktioner mod Rusland, oplyser det russiske forsvarsministerium. De 29 på listen har en fjendtlig dagsorden over for Rusland, lyder det.

Samme russiske indrejseforbud er torsdag også blevet rettet mod 61 canadiere.

Sidste uge fik den britiske premierminister, Boris Johnson, også forbud mod at rejse til Rusland. Det samme gjorde flere medlemmer af hans regering.

Det skete som reaktion på briternes sanktioner mod Rusland, som er indført på grund af den russiske invasion af Ukraine.

Rusland invaderede Ukraine 24. februar. Vestlige stormagter som USA, EU og Storbritannien har indført en lang række af sanktioner mod Rusland som følge af krigen.

Sanktionerne har blandt andet ramt den russiske økonomi hårdt, mens også russiske oligarker med tætte bånd til præsident Vladimir Putin er blevet omfattet af de mange sanktioner.

Zuckerberg fik lønvækst til 183 mio. kr.

Facebook-stifters virtuelle valuta går under navnet ”Zuch Bucks”

Meta vil lave kunstig intelligens der kan oversætte alle sprog

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også