Britisk myndighed bekymret over fusion mellem Maersk Drilling og Noble

Konkurrencemyndighederne i Storbritannien rejser bekymring om udbuddet af såkaldte jack up-olierigge i Nordvesteuropa.
Maersk Drilling-rig. | Foto: Maersk Drilling
Maersk Drilling-rig. | Foto: Maersk Drilling
AF MARKETWIRE

Maersk Drillings forestående fusion med amerikanske Noble bliver mødt af modstand fra de britiske konkurrencemyndigheder, CMA.

Konkurrencemyndighederne i Storbritannien rejser bekymring om udbuddet af jack up-rigge i Nordvesteuropa, lyder det efter en såkaldt fase 1-undersøgelse af fusionen.

Myndighederne forudser samtidig, at driftsomkostningerne vil blive højere for olie- og gasproducenter i den britiske del af Nordsøen.

”Hvis de fusionerende selskaber ikke kan møde CMA’s bekymringer, vil aftalen overgå til en dybdegående fase 2-undersøgelse,” skriver CMA ifølge Bloomberg.

Maersk Drilling og Noble Corporation forudså allerede tidligere i april, at en godkendelse fra Storbritannien ville blive fulgt af krav om at skulle sælge specifikke rigge, der lige nu er lokaliseret i Nordsøen. Derfor gik de i gang med at undersøge mulighederne for salg.

Selskaberne pegede på riggene Noble Hans Deul, Noble Sam Hartley, Noble Sam Turner, Noble Houston Colbert, og en CJ-70 design borerig, som parterne på nuværende tidspunkt forventer bliver Mærsk Innovator. Det kunne dog også blive Noble Lloyd Noble.

Maersk Drilling og Noble Corporation offentliggjorde først deres fusionsplaner i november 2021. Forventningen er at kunne afslutte handlen i midten af 2022, hvis de nødvendige godkendelser falder på plads.

Maersk Drilling sælger rig for 42,5 mio dollar

Maersk Drilling venter krav om salg af rigge i Nordsøen før fusion

Maersk Drilling-formand: Fortsat usikkerhed om afskedigelser efter fusion

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også