Endnu flere forhandlere og butikker lægger afstand til Ecco

Listen af butikker og forhandlere, der enten stopper samarbejdet helt eller ikke vil bestille nye ordrer hos Ecco, vokser i takt med skoproducentens radiotavshed om sin fortsatte butiksdrift i Rusland efter landets invasion i Ukraine, skriver Berlingske.
Rusland er Eccos tredjestørste marked. | Foto: Ecco/Pr
Rusland er Eccos tredjestørste marked. | Foto: Ecco/Pr

Eccos fortsatte drift i Rusland, der i øjeblikket fører en voldsom krig mod nabolandet Ukraine, fortsætter med at give panderynker hos stadig flere af skoproducentens forhandlere i Danmark.

Det skriver Berlingske.

I de seneste ti dage har golfbutikken Golf & Fashion og webportalen Miinto, der har Anders Holch Povlsen som hovedejer, som de første stoppet salget af Ecco-sko, og listen af virksomheder, som enten har fjernet Eccos produkter fra hylderne eller tøver med at bestille nye varer, vokser i øjeblikket.

Det gælder forhandlere som Boozt, Luksusbaby og Grejfreak, der sælger militær- og udendørstøj online, der har valgt enten at indstille salget af Ecco-sko for nu eller valgt ikke at lægge nye ordrer hos Ecco.

”Det er klart, hvis de ikke kan komme med nogle bedre forklaringer end det, vi har hørt i pressen, så bliver det nødt til at have konsekvenser,” siger Lars Sejer Sørensen, direktør i Eventyrsport, til Berlingske.

En række forhandlere, deriblandt Paw Sko og Eventyrsport, har ifølge avisen flere gange rettet henvendelse til Ecco om virksomhedens aktivitet i Rusland, men Ecco har hverken svaret på forhandlernes eller Berlingskes forespørgsler.

Eccos adm. direktør, Panos Mytaros, har tidligere begrundet beslutningen om at blive i Rusland med, at man ikke vil lade sine 1.800 ansatte i stikken og risikere en nationalisering, som den russiske præsident Vladimir Putin tidligere har truet med mod vestlige virksomheder, der har trukket sig ud efter Ruslands invasion. Ecco har samtidig understreget, at følger de politiske beslutninger, der måtte komme.

En række andre danske virksomheder som Carlsberg, Lego og Jysk har tidligere lukket og slukket for forretningen i Rusland og arbejder i øjeblikket på at afvikle aktiviteterne.

Det betyder også, at Ecco i øjeblikket står relativt alene i Norden med valget om at blive i Rusland.

Ecco har omkring 250 butikker i Rusland, der er virksomhedens tredjestørste marked efter Kina og Europa.

Zelenskyj takker Lego og Jysk for at stoppe leverancerne til Rusland

Fagforening opfordrer til fokus på Ecco-ansattes arbejdsmiljø

Miinto er stort set i land med at fjerne Ecco-sko fra hylderne

Erhvervsminister taler mod udskamning af virksomheders aktiviteter i Rusland

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også