Baltic Pipe-gasledning er på plads i Nordsøen

Arbejdet i Nordsøen med Baltic Pipe-rørledningen er nu tilendebragt, så gassen kan sendes til land. Forbindelsen fra de norske gasfelter ind over Danmark og videre til Polen ventes dog fortsat først klar sidst på året.
Baltic Pipe-rørledningen på dansk jord. | Foto: Energinet
Baltic Pipe-rørledningen på dansk jord. | Foto: Energinet

Anlægsarbejdet i Nordsøen på den norsk-polske gasrørledning Baltic Pipe, som løber igennem Danmark, er fuldendt.

Sådan lyder det fra Energinet i en meddelelse.

Over weekenden blev den norske gasrørledning Europipe II forbundet med Baltic Pipe-forbindelsen. Dermed kan gassen komme i land fra Nordsøen.

”Det er virkelig en stor dag for Baltic Pipe-projektet. Gaspåsættelsen gik som planlagt. Vi har holdt tidsplanen og levet op til kvalitetskravene, men vi har også brugt halvandet år på at forberede denne idriftsættelse,” siger Mark Christian Degn Eskesen, teknisk ansvarlig i projektet, i meddelelsen.

Endnu udestår udbygningen af modtageterminalen i Nybro, hvorfor Baltic Pipe fortsat først ventes at kunne idriftsættes delvist i oktober 2022 og siden fuldstændigt ved årsskiftet.

Klimaminister Dan Jørgensen (S) har pga. krigen i Ukraine, som har fået Vesten til at gå sammen om at minimere det russiske gasforbrug, bemærket, at det skal undersøges, hvorvidt Baltic Pipe vil kunne fremrykkes.


Regeringen overvejer at øge Danmarks gasproduktion

Norges statsminister: Vi har skruet på alle gashåndtagene

EU vil fylde gaslagre i opgøret med russisk energi

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også