
Hos brancheforeningen Ejendomdanmark, der repræsenterer udlejere af fast ejendom, bryder man sig ikke om regeringens forslag om et loft over inflationsstyrede huslejestigninger.
Foreningens administrerende direktør, Peter Stenholm, henviser til, at loven blev ændret så sent som i 2015, så huslejestigninger netop skulle følge prisudviklingen i samfundet.
Det har medført meget lave huslejestigninger i mange år, hvor inflationen har været lav.
Nu, hvor inflationen senest er opgjort til 8,7 procent, kan huslejen stige mærkbart. Men det behøver den ikke, understreger Peter Stenholm.
”Vi har fuld forståelse for den situation, som lejerne står i, og jeg ved, at vores medlemmer er i gang med at finde håndholdte løsninger, så alle kommer helskindede ud af det her. Nøjagtigt som det også skete under coronanedlukningerne.”
”Man skal huske, at et lejeforhold er et kundeforhold, og man har ikke noget ønske om at sætte lejerne på gaden. Man vil gerne beholde dem, og derfor er jeg også overbevist om, at man lægger sig i selen for at finde løsninger,” siger Peter Stenholm.
Han havde gerne set, at ejendomsbranchen var blevet taget med på råd i stedet for at få præsenteret et forslag, som måske slet ikke er gangbart.
”Vi har at gøre med aftaleparter, der har indgået en aftale, som man nu vil gribe ind i uden at have undersøgt, om det overhovedet kan lade sig gøre,” siger han.
”Vores håb er, at vi får styr på inflationen, så vi kan få det her til at gå væk,” siger direktøren.
Blandt Ejendomdanmarks medlemmer er blandt andet pensionsselskaber, fonde, ejendomsselskaber.
Regeringen vil lægge midlertidigt loft på huslejestigninger
Danica Ejendomme giver 50 procent rabat på inflationsdrevne huslejestigninger