Watch Medier

Warnøe og Tvedes Nordic Eye fond skaffer en kvart milliard til robotinvestering

Efter en del uro omkring venturefonden Nordic Eye og stifterne Peter Warnøe og Lars Tvede rejser fonden nu knap en kvart milliard kroner i ny kapital. Pengene skal primært bruges på robotvirksomheden Blue Ocean Robotics.

Historien om de nye penge rejst af Nordic Eye kommer efter flere historier om uro omkring fonden. | Foto: Jonas Olufson

Venturefonden Nordic Eye har rejst 33 mio. euro i ny kapital, hvilket svarer til knap en kvart mia. danske kroner, skriver Børsen.

Pengene er i høj grad øremærket robotvirksomheden Blue Ocean Robotics, som fonden nu ejer 23 pct. af. Den samlede værdi af robotvirksomheden er ifølge Nordic Eye ca. 1,1 mia. kr

Meldingen om de nye penge kommer, efter at to af stifterne bag fonden, Peter Warnøe og Lars Tvede, mandag meldte ud, at de har lagt stridsøkserne bag sig efter i flere måneder at have været i intern magtkamp.

Samtidig har der over en længere periode været medieberetninger om ulovlige lån og omgåelse af skattelovgivningen foretaget af Peter Warnøe.

Tirsdag kom det desuden frem, at Nordic Eyes formand, Niklas Holck, forlader posten efter kun ti måneder og afløses af erhvervsadvokaten N.E. Nielsen.

Læs mere her:

Fremtrædende advokat bliver formand for uroplaget venturefond 

Lars Tvede og Peter Warnøe indgår forlig om Nordic Eye-ballade 

Mere fra Watch Medier

Netcompany skal udvikle EU's digitale identitets-wallet

Det danske it-selskab Netcompany er blevet tildelt kontrakten på at udvikle European Digital Identity Wallet i samarbejde med selskabet Scytáles. Projektet er del af en EU-plan om at skabe en europæisk digital identitetsramme, der er tilgængelig for alle EU-borgere og virksomheder.

Danske Swedbank-kunder må på jagt efter ny bank

Swedbank vil lukke sin danske afdeling, og det betyder, at bankens danske kunder skal ud og finde sig en anden bank. Et nyt partnerskab med Sydbank omfatter nemlig ikke Swedbanks danske kunder. Den svenske banks ansatte i Danmark bliver afskediget.

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs