Watch Medier

Warnøe og Tvedes Nordic Eye fond skaffer en kvart milliard til robotinvestering

Efter en del uro omkring venturefonden Nordic Eye og stifterne Peter Warnøe og Lars Tvede rejser fonden nu knap en kvart milliard kroner i ny kapital. Pengene skal primært bruges på robotvirksomheden Blue Ocean Robotics.

Historien om de nye penge rejst af Nordic Eye kommer efter flere historier om uro omkring fonden. | Foto: Jonas Olufson

Venturefonden Nordic Eye har rejst 33 mio. euro i ny kapital, hvilket svarer til knap en kvart mia. danske kroner, skriver Børsen.

Pengene er i høj grad øremærket robotvirksomheden Blue Ocean Robotics, som fonden nu ejer 23 pct. af. Den samlede værdi af robotvirksomheden er ifølge Nordic Eye ca. 1,1 mia. kr

Meldingen om de nye penge kommer, efter at to af stifterne bag fonden, Peter Warnøe og Lars Tvede, mandag meldte ud, at de har lagt stridsøkserne bag sig efter i flere måneder at have været i intern magtkamp.

Samtidig har der over en længere periode været medieberetninger om ulovlige lån og omgåelse af skattelovgivningen foretaget af Peter Warnøe.

Tirsdag kom det desuden frem, at Nordic Eyes formand, Niklas Holck, forlader posten efter kun ti måneder og afløses af erhvervsadvokaten N.E. Nielsen.

Læs mere her:

Fremtrædende advokat bliver formand for uroplaget venturefond 

Lars Tvede og Peter Warnøe indgår forlig om Nordic Eye-ballade 

Mere fra Watch Medier

Re-Match relancerer børsambition

Den danske hardtech-fond Nordic Alpha Partners går atter i markedet med genanvendelsesvirksomheden, hvis børsambitioner blev sat på pause i september. De prominente kerneinvestorer er fortsat med, men beløbet, virksomheden vil rejse, er blevet mindre.

Shoppingcenter med milliardværdi får ny ejer

Big Shopping Center i Herlev på 40.700 kvm er solgt til en britisk investor. Uden at afsløre købesummen oplyser parterne, at det er den næststørste handel med butiksejendomme i Norden siden coronapandemiens udbrud.

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs