Watch Medier

Store skiftedag i bestyrelsen for Chr. Hansen

To medlemmer går af, og tre nye ventes valgt på generalforsamlingen i ingrediensselskabet Chr. Hansen 25. november. Blandt de nye er adm. direktør Lillie Li Valeur fra koncernen bag Skælskør og Svansø og Bestseller Group-profilen Lise Kaae.

Lillie Li Valeur har hos Arla været ansvarlig for blandt andet Cocio, og som ny topchef i Good Food Group styrer hun brands som Skælskør og Svansø. | Foto: PR/Good Food Group

Der er lagt op til flere rokader i bestyrelsen hos ingredienskoncernen Chr. Hansen i forbindelse med selskabets ordinære generalforsamling 25. november.

De nuværende bestyrelsesmedlemmer Niels Peder Nielsen, som er viceadministrende direktør hos Novo Nordisk Fonden, og Kristian Villumsen, administrerende direktør hos Coloplast, har nemlig besluttet ikke at søge genvalg.

I stedet foreslås tre nye bestyrelsesmedlemmer i form af Lise Kaae, Kevin Lane og Lillie Li Valeur.

Bliver de valgt ind, betyder det samtidig, at antallet af generalforsamlingsvalgte medlemmer af bestyrelsen bliver på otte i stedet for de nuværende syv. Og helt usædvanligt efter danske forhold vil der være kønsmæssig ligevægt i bestyrelsen for et toneangivende børsnoteret selskab. De øvrige to kvinder er Dominique Reinicke (formand) og Heidemarie Kleinbach-Sauter.

Nye profiler

Af de nye medlemmer har Lise Kaae mangeårig erfaring inden for finansiering og revision, herunder som statsautoriseret revisor og partner for PwC, og har desuden blandt andet operationel erfaring fra stilinger som CEO og CFO hos modetøjskoncernen Bestseller Group.

Kevin Lane anbefales valgt på baggrund af hans omfattende erfaring som topleder i fødevaresektoren, herunder fra Kerry Group.

Lillie Li Valeur repræsenterer Chr. Hansens store aktionær, Novo Holdings, og anbefales blandt andet på baggrund af hendes nuværende job som topchef for Good Food Group kendt for fødevarebrands som Skælskør og Svansø. Hun har desuden mange års erfaring fra mejerikoncernen Arla.

Mere fra Watch Medier

It-investoren Preben Damgaard er død

Preben Damgaard, stifter af Damgaard Data og it-investor, er død i en alder af blot 59 år. Han var en toneangivende investor på den danske tech-scene og har haft betydning for en lang række store it-succeser herhjemme.

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb. Med udsigt til højere tab skal bankerne nemlig sikre et robust kapitalgrundlag, lød opfordringen fra Lars Rohde ved sit sidste årsmøde i Finans Danmark i rollen som nationalbankdirektør.

Danmarks næststørste biogaskoncern kan blive mål for opkøb

Analyse: Efter Shells milliardopkøb af Danmarks største biogaskoncern, Nature Energy, kan den næststørste biogaskoncern, Bigadan, også blive et interessant opkøbsemne. Den tidligere rent familieejede virksomhed har i dag en britisk kapitalfond som storaktionær, og pensionsselskabet Industriens Pension er også med i ejerkredsen.

Læs også

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs