Watch Medier

Finansministeriet mister pressechef for anden gang i år

Blot otte måneder efter sin tiltræden forlader Finansministeriets pressechef sin stilling for at rykke videre til Dansk Industri.

Finansminister Nicolai Wammen (S) | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Finansministeriets presse- og kommunikationschef, Søren Langelund, forlader sin stilling for at bliver pressechef og underdirektør i Dansk Industri fra januar. Det skriver han i et opslag på Facebook.

Han startede i ministeriet 1. maj 2020, efter at hans forgænger, Sigga Nolsøe, havde forladt sin stilling pludseligt i februar.

"Dansk Industri spiller som landets største og vigtigste erhvervsorganisation en afgørende rolle og er tilmed inde i en spændende udvikling med et øget fokus på at sætte dagsorden og delagtiggøre sig i samfundet."

"Derfor kunne jeg ikke takke nej til muligheden for at blive en central del af det projekt. Samtidig en stor og varm tak for denne gang til finansministeren og de mange dedikerede kolleger i Finansministeriet," skriver Søren Langelund på Facebook.

I opslaget takker han både finansminister Nicolai Wammen (S) samt en stribe andre ansatte i ministeriet.

Svær stilling

Søren Langelunds forgænger på posten, Sigga Nolsøe, skabte stort røre i forbindelse med sin fratræden, da hun til Ritzau begrundede den således:

"Jeg kan bare sige, at det er en svær stilling at have, hvis man ikke er professionel Socialdemokrat."

Den udtalelse kom midt i en større politisk debat om, at en lang række nyansatte pressechefer i ministerierne – ansat efter valget i 2019 – havde tætte bånd til eller kom direkte fra Socialdemokratiet.

Finansministeriet afviste prompte, da Sigga Nolsøe forlod sin stilling, at politisk overbevisning skulle være grunden.

"Finansministeriet deler ikke den vurdering og kan fastslå, at partipolitisk tilhørsforhold såvel hidtil som fremover er uden betydning for ansættelse som pressechef i Finansministeriet," skrev ministeriet om Sigga Nolsøes kommentar.

Virakken om de mange nyansatte pressechefer sidste år ledte til flere samråd, hvor oppositionen mente, at regeringen var i færd med at politisere embedsmandsværket.

Mere fra Watch Medier

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Nu vil danske virksomheder betale dyrt for it-sikkerhed

Mens vindmølleproducenten Vestas slås om at få fat i egne data fra it-kriminelle, melder danske virksomheder sig klar til at betale – og endda betale dyrt – for it-sikkerhed. Fokus er nu på at forebygge angreb, og det er nyt, lyder det fra to toneangivende specialister.

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs