Watch Medier

Mazanti-partner får sparket som kurator i boet efter Arnold Busck

Sø- og Handelsretten afsætter kurator i konkursboet efter boghandlerkæden Arnold Busck på grund af inhabilitet. Det er anden gang på kort tid, at mulige interessekonflikter får skifteretten til at fjerne kurator i et af coronakrisens konkursboer.

Boghandlerkæden Arnold Busck gik konkurs i slutningen af april. | Foto: Anthon Unger

Sø- og Handelsretten har afsat Peter Wedel Ranch Krarup, advokat og partner i Mazanti-Andersen, som kurator i konkursboet efter boghandlerkæden Arnold Busck, skriver Berlingske.

Det skyldes, at hans partnerkollega Jacob Monberg både har været bestyrelsesformand og fast advokat for Arnold Busck i en årrække.

"Under hensyn... til at både advokat Peter Monberg og advokat Peter Krarup er partnere i Mazanti-Andersen Korsø Jensen, finder skifteretten samlet set, at der kan rejses en sådan tvivl om advokat Peter Krarups upartiskhed, at han er inhabil til at varetage kuratorhvervet i konkursboet," lyder det ifølge avisen i en kendelse fra Sø- og Handelsretten.

Peter Wedel Ranch Krarup har over for skifteretten erklæret, at han er habil. Han har således en medkurator på sagen i form af den erfarne insolvensadvokat Pernille Bigaard til blandt andet at varetage forhold omkring selskabets tidligere ledelse. Men det er Sø- og Handelsretten altså ikke enig i.

Dermed lider Mazanti-partneren samme skæbne som Henrik Sjørslev, der er advokat og partner i DLA Piper.

I konkursboet efter flyselskabet Jet Time, der også er bukket under i løbet af coronakrisen, blev Sjørslev fjernet som kurator.  Sø- og Handelsretten mente, han var inhabil, idet Peter Schäffer, der også er partner i DLA Piper, i fire år var formand for det konkursramte selskab. Sjørslev havde ellers også fået en medkurator ind.

Det er uvist, om Peter Wedel Ranch Krarup, der leder insolvensafdelingen i Mazanti-Andersen, vil kære Sø- og Handelsrettens beslutning, hvilket han har 14 dage til at beslutte.

Habilitetsspørgsmål melder sig blandt kuratorer i coronakrisens konkursboer

Inhabil DLA-advokat må trække sig fra fly-konkurs 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs