Watch Medier

Mazanti-partner får sparket som kurator i boet efter Arnold Busck

Sø- og Handelsretten afsætter kurator i konkursboet efter boghandlerkæden Arnold Busck på grund af inhabilitet. Det er anden gang på kort tid, at mulige interessekonflikter får skifteretten til at fjerne kurator i et af coronakrisens konkursboer.

Boghandlerkæden Arnold Busck gik konkurs i slutningen af april. | Foto: Anthon Unger

Sø- og Handelsretten har afsat Peter Wedel Ranch Krarup, advokat og partner i Mazanti-Andersen, som kurator i konkursboet efter boghandlerkæden Arnold Busck, skriver Berlingske.

Det skyldes, at hans partnerkollega Jacob Monberg både har været bestyrelsesformand og fast advokat for Arnold Busck i en årrække.

"Under hensyn... til at både advokat Peter Monberg og advokat Peter Krarup er partnere i Mazanti-Andersen Korsø Jensen, finder skifteretten samlet set, at der kan rejses en sådan tvivl om advokat Peter Krarups upartiskhed, at han er inhabil til at varetage kuratorhvervet i konkursboet," lyder det ifølge avisen i en kendelse fra Sø- og Handelsretten.

Peter Wedel Ranch Krarup har over for skifteretten erklæret, at han er habil. Han har således en medkurator på sagen i form af den erfarne insolvensadvokat Pernille Bigaard til blandt andet at varetage forhold omkring selskabets tidligere ledelse. Men det er Sø- og Handelsretten altså ikke enig i.

Dermed lider Mazanti-partneren samme skæbne som Henrik Sjørslev, der er advokat og partner i DLA Piper.

I konkursboet efter flyselskabet Jet Time, der også er bukket under i løbet af coronakrisen, blev Sjørslev fjernet som kurator.  Sø- og Handelsretten mente, han var inhabil, idet Peter Schäffer, der også er partner i DLA Piper, i fire år var formand for det konkursramte selskab. Sjørslev havde ellers også fået en medkurator ind.

Det er uvist, om Peter Wedel Ranch Krarup, der leder insolvensafdelingen i Mazanti-Andersen, vil kære Sø- og Handelsrettens beslutning, hvilket han har 14 dage til at beslutte.

Habilitetsspørgsmål melder sig blandt kuratorer i coronakrisens konkursboer

Inhabil DLA-advokat må trække sig fra fly-konkurs 

Mere fra Watch Medier

Netcompany skal udvikle EU's digitale identitets-wallet

Det danske it-selskab Netcompany er blevet tildelt kontrakten på at udvikle European Digital Identity Wallet i samarbejde med selskabet Scytáles. Projektet er del af en EU-plan om at skabe en europæisk digital identitetsramme, der er tilgængelig for alle EU-borgere og virksomheder.

Danske Swedbank-kunder må på jagt efter ny bank

Swedbank vil lukke sin danske afdeling, og det betyder, at bankens danske kunder skal ud og finde sig en anden bank. Et nyt partnerskab med Sydbank omfatter nemlig ikke Swedbanks danske kunder. Den svenske banks ansatte i Danmark bliver afskediget.

Handelsbankens landechef rykker til Nykredit

Lars Moesgaard skifter til Nykredit, efter han for kort tid siden stoppede som chef for Handelsbankens danske aktiviteter, der nu er opkøbt af Jyske Bank. Hos Nykredit får han plads i direktionen og ansvar for Banking Retail.

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs