Watch Medier

Tidligere Widex-topchef valgt som ny formand i Ambu

Efter Lars Rasmussen tidligere på året måtte melde sin afsked som formand for Ambu over spørgsmål om mulige interessekonflikter, har medicoselskabet nu valgt tidligere Widex-chef Jørgen Jensen som ny formand.

Jørgen Jensen, tidligere topchef i Widex, er ny formand for Ambu. | Foto: Ida Munch/ERH

Ambu har fået ny bestyrelsesformand, efter at aktionærerne på onsdagens årlige generalforsamling har stemt for, at Jørgen Jensen skal overtage formandsposten efter Lars Rasmussen.

Jørgen Jensen har blandt andet været administrerende direktør i den danske høreapparatkoncen Widex, som han forlod sidste år.

Siden har han koncentreret sig om en karriere væk fra direktørrollen og er ud over Ambu også bestyrelsesformand for blandt andet Velux og 3Shape, der udvikler 3D-scannere til tandpleje- og høreapparatindustrien.

"Tak til bestyrelsen i Ambu for at foreslå mig som formand for Ambu. Jeg har fulgt Ambu i mange år som investor, og Ambu er et spændende selskab med stort potentiale," siger Jørgen Jensen på onsdagens generalforsamling og tilføjer:

"Derfor er jeg også glad for at fortælle aktionærerne, at jeg i dag har øget min investering i Ambu og ser frem til at arbejde med ledelsen, bestyrelsen og alle de gode ansatte i Ambu i at indfri potentialet og nå vores mål."

Jørgen Jensen blev valgt med 99,6 pct. af stemmerne.

Coloplast og Ambu i mulig konkurrence

Den nu forhenværende formand, Lars Rasmussen, har været formand for Ambu siden 2019, men besluttede i oktober i år at opgive sin post.

Han er nemlig også formand i Coloplast, og nogle af Ambus ejere mener, at de to hverv ikke kan forenes, da Coloplast overvejer at gøre sin entré på et nyt forretningsområde inden for urologi, som potentielt kan konkurrere med Ambu.

Også Oliver Johansen, der er bestyrelsesmedlem i Ambu og forskningschef i Coloplast, meddelte i oktober, at han ville trække sig ved onsdagens generalforsamling.

Ud over en ny formand har aktionærerne valgt den tidligere Topdanmark-topchef Christian Sagild som ny næstformand i medicokoncernen. Han har siddet i Ambus bestyrelse siden 2012.

Formand for medicoselskab stopper efter investorkritik

Anonym mail udløser formands-exit i stort medicoselskab 

Mere fra Watch Medier

Flere supermarkedskæder dropper Mobilepay

Prisen for at bruge Mobilepay ”stiger betragteligt” for butikkerne, lyder det fra Løvbjerg-kæden. Dagrofa lukker også for betalingsløsningen i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs