Watch Medier

Sundhedsministeriet henter ny topchef i covid-tid

Svend Særkjær, regionsdirektør i Region Hovedstaden, erstatter Per Okkels som departementschef i Sundhedsministeriet.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) får ny højrehånd i Svend Særkjær, der bliver by departementschef i ministeriet. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sundheds- og Ældreministeriet får ny departementschef i skikkelse af Svend Særkjær.

Han kommer fra en stilling som regionsdirektør i Region Hovedstaden. Han bliver dermed øverste embedsmand i ministeriet, der har hænderne fulde med at håndtere covid-19.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse, hvor regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) fastslår, at hun er ked af at miste sin direktør.

"Både før og under coronakrisen har han sammen med ledere og ansatte i regionen ført os trygt og sikkert igennem de mange udfordringer, vi har stået med - og fortsat står midt i," skriver regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen i meddelelsen.

Svend Særkjær er cand.scient.pol. og har tidligere arbejdet i Sundhedsministeriet, hvor han i 2004 blev sekretariatschef. Fra 2009 som afdelingschef.

I 2015 rykkede han til Region Nordjylland og senere til Region Hovedstaden.

Svend Særkjær erstatter som departementschef Per Okkels, der har siddet på posten siden 2011.

Per Okkels har været en kendt og indflydelsesrig departementschef, der har stået i spidsen for ministeriet under store forandringer i sundhedssektoren.

Han var således også departementschef i Sundhedsministeriet, da covid-19 kom til Danmark i starten af 2020. I slutningen af november meddelte han dog, at han gik på pension.

"Jeg ville være gået på pension i sommer. Men det kunne ikke lade sig gøre på grund af pandemien. Sundhedsministeren bad mig udsætte tidspunktet. Men nu synes jeg godt, jeg kan få lov at gå på pension. Nu er der vacciner, og der er mere styr på håndteringen af pandemien," sagde han her til Altinget.

Per Okkels er blevet kritiseret for, at presse sundhedsmyndighederne under covid-19. Det var blandt andet ham, der bad Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, om at anlægge et "ekstremt forsigtighedsprincip" i forhold til covid-19 i starten af året.

Mere fra Watch Medier

Efter gaslæk: Endegyldigt slut med russisk gas til vinter

De mystiske gaslæk på Nord Stream 1 og 2 i Østersøen betyder, at energimarkedet nu må indstille sig på, at der ikke vil blive sendt russisk gas til Europa i år. Utænkeligt, at det ikke er et målrettet angreb, siger kilde til tysk avis.

Læs også

Relaterede