Watch Medier

Sværvægtere fra dansk erhvervsliv skal lede genopretningsfond med 10 milliarder

Personkredsen bag den nye Danmarks Genopretningfond er nu på plads. Fonden med 10 mia. kr. til corona-ramte, store danske virksomheder har fået en direktør og en bestyrelse fra erhvervslivets tunge vægtklasse.

Jørgen Rugholm Jensen. | Foto: PR

Den tidligere og mangeårige chef og partner i McKinsey, Jørgen Rugholm Jensen, er udpeget som adm. direktør i den nyetablerede 10 mia. kr. store statsfond, Danmarks Genopretningsfond.

ATP er udset til at forvalte fonden, som skal bruges på rekapitalisering af store, samfundsbærende danske virksomheder, der er påvirket af et ekstraordinært økonomisk chok som følge af Covid-19.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs