Watch Medier

Klaus Riskær stiller op til valg i Tryghedsgruppen og vil lave realkreditselskab

Den kendte finansmand og politiker Klaus Riskær Pedersen er på stemmesedlen ved valget til Tryghedsgruppen repræsentantskab. Ifølge en kampagnevideo har han etablering af et nyt realkreditselskab som vigtigste mærkesag.

Klaus Riskær Pedersen stiller op til Tryghedsgruppens repræsentantskab. Her ses han ved folketingsvalget i 2018. | Foto: Jens Hartmann Schmidt

Tryghedsgruppen har brug for nye forretningsområder, og finansmanden Klaus Riskær Pedersen har ideen: Et realkreditselskab uafhængigt af bankerne.

Det fortæller han i denne video, der er produceret af Tryghedsgruppen som en præsentation af kandidaterne til det kommende valg til repræsentantskabet i region Sjælland.

Tryghedsgruppen er et medlemsbaseret selskab og står bag Trygfonden, ligesom Tryghedsgruppen er hovedaktionær i det børsnoterede forsikringsselskab Tryg.

"Jeg stiller op til repræsentantskabet i Tryghedsgruppen, fordi jeg har en drøm om at lave et realkreditinstitut, der skal være uafhængigt af bankerne. Unge mennesker skal igen kunne låne penge til førstegangskøb af bolig. Befolkningen i landkommunerne skal have et ordentligt belåningsgrundlag," lyder det blandt andet fra Klaus Riskær Pedersen i valgvideoen.

Klaus Riskær har en lang række af erhvervseventyr bag sig, der både har gjort ham velstående og sendt ham i fængsel, ligesom han har været medlem af Europaparlamentet for Venstre. I 2018 var han opstillet til Folketingsvalget i et parti, der bar hans eget navn, men opnåede ikke valg.

Der er i alt er der 70 medlemsvalgte repræsentanter i Tryghedsgruppens repræsentantskab. Ved det aktuelle valg er der opstillet 30 kandidater fra region Sjælland til regionens 10 pladser i repræsentantskabet.

Fra 25. januar til 12. februar kan de ca. 200.000 medlemmer af Tryghedsgruppen i Region Sjælland afgive deres stemme. Som noget nyt foregår valget kun digitalt, og i lyset af corona opfordres medlemmerne til at aflevere stemmerne fra sofaen.

Ud over Klaus Riskær Pedersen er visesangeren Erik Grip og adm. direktør Anya Eskildsen fra Niels Brock Copenhagen Business College på kandidatlisten.

Hele listen kan ses her.

Alka lancerer mobilabonnement rettet mod sine kunder

Tryg vil holde bestyrelse og direktion ansvarsfrie i Codan-opkøb efter forgæves forsikringsjagt 

Mere fra Watch Medier

Medie: Conscia er sat til salg

Kapitalfonden Nordic Capital har hyret flere banker til at hjælpe med et salg af it-virksomheden Conscia, som leverer digitale infrastrukturløsninger.

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs