Watch Medier

Telia får ny CTO i Danmark og gør klar til 5G-udrulning

Telia Danmark henter ny CTO fra egne rækker. Den nye direktør har 20 års erfaring med tele- og netværksteknologi i bagagen og skal blandt andet stå i spidsen for opgraderingen af Telias danske netværk i forbindelse med 5G-udrulningen.

Daniel Askeroth er ny Head of Infrastructure & Commercial Office i Telia Danmark. | Foto: Telia/PR

Telia udnævner den 43-årige Daniel Askeroth som Head of Infrastructure & Commercial Office (CTO) i Danmark.

Han træder samtidig ind i Telias danske direktion, fremgår det af en meddelelse.

"Jeg er meget glad for, at Daniel har takket ja til rollen. Daniels dybe teknologi- og infrastrukturindsigt koblet med hans skarpe forretningsforståelse er en værdifuld kombination," siger Thomas Kjærsgaard, adm. direktør i Telia Danmark, i meddelelsen.

Daniel Askeroth kommer fra rollen som netværksdirektør i Telia. Han kom til televirksomheden i 2006 og har siden haft en lang række leder- og specialiststillinger i virksomhedens teknologiafdeling.

I sin nye stilling får den tidligere netværksdirektør det overordnede ansvar for Telias netværk, PMO og transformationsprogrammer, lyder det i meddelelsen.

I den forbindelse skal han stå i spidsen for den omfattende modernisering og opgradering af Telias mobilnetværk i forbindelse med udrulningen af 5G-netværket og udfasningen af 3G-teknologien.

"Jeg er glad og stolt over at stå i spidsen for et superdygtigt hold af kolleger, der blandt andet står for at drive transformationen og moderniseringen af vores mobilnetværk i forbindelse med 5G-udrulningen. Det er en helt central opgave i forhold til at bringe Danmark i front inden for digital infrastruktur, hvor 5G-teknologien vil skabe nye muligheder inden for fx automatisering, Internet of Things og kunstig intelligens," siger Daniel Askeroth i meddelelsen.

Daniel Askeroth er uddannet elingeniør og bor til daglig i Malmø med sin kone og to børn.

Telia gør klar til at fremlægge ny strategi

Telia på vej med stort spareprogram 

Mere fra Watch Medier

Væksten i Power gik i stå i 2022

Åbningen af nye varehuse løftede ikke salget i elektronikkæden, hvor bundlinjen for første gang i tre år gik i rødt, viser regnskabet for 2022.

Læs også

Relaterede