Watch Medier

Telia får ny CTO i Danmark og gør klar til 5G-udrulning

Telia Danmark henter ny CTO fra egne rækker. Den nye direktør har 20 års erfaring med tele- og netværksteknologi i bagagen og skal blandt andet stå i spidsen for opgraderingen af Telias danske netværk i forbindelse med 5G-udrulningen.

Daniel Askeroth er ny Head of Infrastructure & Commercial Office i Telia Danmark. | Foto: Telia/PR

Telia udnævner den 43-årige Daniel Askeroth som Head of Infrastructure & Commercial Office (CTO) i Danmark.

Han træder samtidig ind i Telias danske direktion, fremgår det af en meddelelse.

"Jeg er meget glad for, at Daniel har takket ja til rollen. Daniels dybe teknologi- og infrastrukturindsigt koblet med hans skarpe forretningsforståelse er en værdifuld kombination," siger Thomas Kjærsgaard, adm. direktør i Telia Danmark, i meddelelsen.

Daniel Askeroth kommer fra rollen som netværksdirektør i Telia. Han kom til televirksomheden i 2006 og har siden haft en lang række leder- og specialiststillinger i virksomhedens teknologiafdeling.

I sin nye stilling får den tidligere netværksdirektør det overordnede ansvar for Telias netværk, PMO og transformationsprogrammer, lyder det i meddelelsen.

I den forbindelse skal han stå i spidsen for den omfattende modernisering og opgradering af Telias mobilnetværk i forbindelse med udrulningen af 5G-netværket og udfasningen af 3G-teknologien.

"Jeg er glad og stolt over at stå i spidsen for et superdygtigt hold af kolleger, der blandt andet står for at drive transformationen og moderniseringen af vores mobilnetværk i forbindelse med 5G-udrulningen. Det er en helt central opgave i forhold til at bringe Danmark i front inden for digital infrastruktur, hvor 5G-teknologien vil skabe nye muligheder inden for fx automatisering, Internet of Things og kunstig intelligens," siger Daniel Askeroth i meddelelsen.

Daniel Askeroth er uddannet elingeniør og bor til daglig i Malmø med sin kone og to børn.

Telia gør klar til at fremlægge ny strategi

Telia på vej med stort spareprogram 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs