Watch Medier

Orkla fusionerer danske divisioner: Kims-direktør står af

Kims-direktør Kim Munk stopper efter ti år som følge af en sammenlægning af to af norske Orklas divisioner i Danmark. Fremover ligger alle de underliggende fødevarebrands under Orkla Danmark.

Foto: Orkla Confectionery & Snacks Danmark A/S.

To fødevareenheder bliver til en, efter at den norske fødevarekæmpe Orkla har lagt to af sine forretninger i Danmark sammen.

Af en pressemeddelelse fremgår det, at Orkla Foods Danmark og Orkla Confectionery & Snacks Danmark i fremtiden har én fælles ledelse og vil operere under navnet Orkla Danmark.

Carsten Hänel skal i fremtiden stå i spidsen for det fusionerede selskab Orkla Danmark. | Foto: Orkla Foods PR-foto
Carsten Hänel skal i fremtiden stå i spidsen for det fusionerede selskab Orkla Danmark. | Foto: Orkla Foods PR-foto

I front bliver det Carsten Hänel, der skal lede det fælles selskab. Han har siden 2018 stået i spidsen for selskabet bag Fun, Grønnegården, Beauvais, Den Gamle Fabrik, Bähncke og Risifrutti. Han har tidligere også været både salgsdirektør og adm. direktør for Orklas snackforretning i Danmark inden han for en periode blev direktør i Carlsberg Danmark.

Som følge af fusionen skal Kim Munk ikke længere stå i spidsen for konfekturedelen og dermed heller ikke for chipsproducenten Kims, som han har gjort det siden 2011. Han har af "private årsager" valgt ikke at være en del af det nye set-up, hedder det i pressemeddelelsen.

"Formålet med sammenlægningen er at skabe en større og mere slagkraftig enhed på længere sigt til fordel for os selv og vores kunder. Orkla Danmark vil styrke sin position som ledende, dansk fødevare -og snacksleverandør og vil være endnu bedre rustet til at møde krav fra fremtidens forbrugere," siger Atle Vidar Nagel Johansen, adm. direktør for Orkla-koncernens Foods division.

Orkla Confectionery & Snacks Danmark står bag brands som Anyday, Panda og Kims, fremgår det af virksomhedens hjemmeside.

Naturli Foods vil sælge 15 millioner planteis om året Gorms blev købt tilbage: Nu må stifterne i lommerne efter "blodrødt" 2020 Ny formand i Orkla Foods Danmark 

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs