Chefredaktør stopper på Bornholms Tidende efter uoverensstemmelser

Et par uger efter at have mødt kritik fra medarbejderne forlader Øjvind Hesselager posten som ansv. chefredaktør på Bornholms Tidende.
Øjvind Hesselager stopper på Bornholms Tidende | Foto: Berit Hvassum/Bornholms Tidende
Øjvind Hesselager stopper på Bornholms Tidende | Foto: Berit Hvassum/Bornholms Tidende

Interne uoverensstemmelser betyder, at Øjvind Hesselager forlader jobbet som chefredaktør på Bornholms Tidende. Det skriver Bornholms Tidende selv.

"Vi har drøftet situationen nøje, og vi er enige om, at det er bedst at afslutte samarbejdet," siger adm. direktør for Bornholms Tidende Kim Eland.

"Jeg vil gerne takke Øjvind for hans store ildhu som ansvarshavende chefredaktør og med den digitale udvikling af Bornholms Tidende under svære betingelser det seneste år," siger direktøren endvidere i pressemeddelelsen om chefredaktørens afgang.

Selv kalder Øjvind Hesselager det for "superærgerligt." Han erstattes af Nanna Krogh, som bliver konstitueret chefredaktør.

Udmeldingen kommer blot et par uger efter, at en stor del af journalisterne på Bornholms Tidende i begyndelsen af marts rettede kritik mod Øjvind Hesselagers ledelse.

"Vi vil gerne udtrykke vores store bekymring over Øjvinds personaleledelse og redaktionelle ledelse. Vi oplever, at årsagen til mange af de problemer, vi som medarbejdere og som organisation oplever, skal findes her," lød det i et såkaldt bekymringsbrev sendt til direktør Kim Eland.

Øjvind Hesselager blev chefredaktør på Bornholms Tidende i december 2019. Før det var han chefredaktør på fagbladet Journalisten.

Kim Eland oplyser til MediaWatch, at han ikke har yderligere kommentarer til bruddet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også