Watch Medier

Henrik Poulsen er indtrådt i bestyrelsen for Novo Holdings

Kort før Henrik Poulsen står til at blive valgt ind i Novo Nordisks bestyrelse på generalforsamlingen på torsdag, har den tidligere Ørsted-topchef fået plads i bestyrelsen for medicinalkoncernens ejerselskab, Novo Holdings.

Henrik Poulsen er foreløbig valgt ind i bestyrelsen for Novo Holdings. | Foto: Jens Dresling

Bestyrelsen i Novo Holdings har fået et ekstra og ottende medlem. Det er sket efter, at den tidligere Ørsted-topchef Henrik Poulsen er blevet valgt ind i holdingselskabets bestyrelse.

Det fremgår af virksomhedsregisteret CVR ligesom Novo Holdings også bekræfter udnævnelsen over for MedWatch.

Dermed slutter Henrik Poulsen sig til Novo Holdings' bestyrelse kort inden, at han står til at blive valgt ind i et andet af Novo Gruppens selskaber.

Den tidligere Ørsted-topchef ventes således at blive valgt ind i Novo Nordisks bestyrelse, når medicinalselskabet torsdag eftermiddag afholder generalforsamling.

Omfattende erfaring

Novo Holdings annoncerede allerede indstillingen af Henrik Poulsen til bestyrelsen tilbage i slutningen af februar. Det skete forud for holdingsselskabets generalforsamling, som fandt sted i slutningen af sidste uge.

I forbindelse med udnævnelsen lød det fra Novo Holdings' formand, Lars Rebien Sørensen, i en forberedt kommentar:

"Jeg ser frem til at byde Henrik Poulsen velkommen i vores bestyrelse. Han har omfattende ledelseserfaring og bestyrelseserfaring samt betydelig økonomisk viden, der giver værdi til bestyrelsens arbejde."

Fuld fart på bestyrelseskarrieren

Henrik Poulsen, der ved årsskiftet blev afløst af Mads Nipper som topchef for Ørsted, har i den seneste tid sat turbo på bestyrelseskarrieren. Beslutningen om at forlade energiselskabet tog han dog allerede i september sidste år.

Ud over posten hos Novo Holdings har den erfarne erhvervsmand i den seneste tid også tilegnet sig bestyrelsesroller i andre store danske selskaber som Ørsted, Carlsberg og Færch Gruppen. Ligesom han også har været en del af bestyrelsen i ISS siden 2013. 

Ud over bestyrelsesrollerne er Henrik Poulsen i dag også seniorrådgiver for A.P. Møller-Holding. Tidligere i karrieren har han også haft ledende stillinger i TDC og Lego.

Novo Nordisk kontaktede Henrik Poulsen kort efter melding om Ørsted-afsked

Henrik Poulsen indstilles til bestyrelsen i Novo Nordisk 

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs