Watch Medier

Tidligere Siemens-topchef bliver ny formand for COWI

Tidligere koncernchef i Siemens Danmark Jukka Pertola afløser Steen Riisgaard som COWI's formand. Næstformandsposten overtages af Henriette Hallberg Thygesen fra i A.P. Møller-Mærsk. (Rettet)

"Den positive udvikling, som COWI har gennemgået de seneste år, gør, at virksomheden står stærkt på sine kernemarkeder," udtaler ny COWI-formand, Jukka Pertola. | Foto: Jukka Pekka Pertola / Privat

(Rettet 26/3/2021 kl. 13.27: I den tidl. version fremgik det fejlagtigt, at Jukke Pertola var koncernchef i Siemens Danmark fra 2002-2007. Det er rettet til 2017)

Næstformand i COWI, Jukka Pertola, overtager formandsposten i det rådgivende ingeniørfirma fra Steen Riisgaard, der træder tilbage efter otte år.

Det oplyser COWI i en meddelelse, efter aktionærerne torsdag har valgt Jukka Pertola, der har været medlem af bestyrelsen siden 2015, som ny formand.

"Det er en af Danmarks absolutte sværvægtere inden for bestyrelsesarbejde, der rykker ind på formandskontoret i COWI," skriver COWI.

Jukka Pertola var fra 2002 til 2017 koncernchef i Siemens Danmark. Senere har han indlets en professionel bestyrelseskarriere, og sidder i dag på formandsposten i Tryg, Asetek og Siemens Gamesa, ligesom som han er næstformand for GN Store Nord. For nyligt forlod han formandsposten i e-health-selskabet Monsenso.

"Jeg er både stolt og ydmyg over den tillid, som COWIs aktionærer har vist mig i dag. COWI står foran en kæmpe opgave med at hjælpe borgere, virksomheder og samfundet med den grønne omstilling, så vi bedst muligt kan håndtere de klimaudfordringer, der truer den dagligdag vi kender i dag," udtaler Jukka Pertola i meddelelsen

Jukka Pertola skal blandt andet arbejde på COWI's nye strategi, hvor bæredygtighed og grøn omstilling kommer til at spille en hovedrolle, lyder det.

Henriette Hallberg Thygesen, der har været medlem af bestyrelsen siden 2017, og som er Executive Vice President i A.P. Møller – Mærsk, sætter sig på posten som ny næstformand for bestyrelsen.

Desuden indtræder Anne Harris og Carsten Bjerg i COWIs bestyrelse, hvor de afløser Steen Riisgaard og Thomas Plenborg, lyder det.

24 virksomheder kalder på hjælp forud for klimakampens anden halvleg

Salget af pesticider falder forud for ny politisk sprøjtestrategi 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs