Watch Medier

Ny direktør i Lidl Danmark

Den tyske dagligvarekæde Lidl skifter ud på chefposten i Danmark, efter at den nuværende direktør Dirk Fust er blevet forfremmet.

Foto: Lidl

1. juni overtager Jens Stratmann rollen som chef for Lidl Danmark. Han afløser Dirk Fust, der er blevet forfremmet og i fremtiden skal have en ledende stilling for den tyske dagligvarekoncern i USA.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

38-årige Jens Stratmann kommer senest fra en stilling som salgsdirektør i Sydtyskland med ansvar for ca. 1400 butikker og 34.000 medarbejdere. Han har været i Lidl siden 2007, fremgår det.

Jens Stratmann er ny direktør i Lidl Danmark. | Foto: PR / Lidl Danmark
Jens Stratmann er ny direktør i Lidl Danmark. | Foto: PR / Lidl Danmark
 

Om valget af Jens Stratmann siger afgående direktør Dirk Fust:

"Jens Stratmann er den helt rigtige til at stå i spidsen for Lidl Danmark. Med sin store erfaring inden for salg og ledelse på vores største marked, det europæiske, er Lidl og vores 3300 danske medarbejdere i rigtig gode hænder."

Fra dansk til amerikansk ekspansion

Dirk Fust har de seneste fem år stået i spidsen for Lidl Danmark, og har i den seneste tid ledt en større modernisering af kædens danske 133 butikker.

Han skal i fremtiden have det, der kaldes "en ledende rolle" i den omfattende ekspansion, som kæden står overfor på det amerikanske marked, hvor Lidl alene i år regner med at åbne 50 nye butikker i USA. Det fremgår ikke, hvad hans nye titel nøjagtigt er.

Efter fem år på dansk jord skifter Dirk Fust til et job i Lidl USA. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH
Efter fem år på dansk jord skifter Dirk Fust til et job i Lidl USA. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH
 

"Jeg er utroligt stolt af den udvikling, medarbejderne i Lidl Danmark har skabt de seneste år. De sidste fem år har været en absolut fornøjelse, og jeg kommer til tage en masse gode minder og erfaringer med til USA," siger Dirk Fust.

Lidl debuterede på det amerikanske marked i 2017, og sidste forår åbnede butik nummer 100. På nuværende tidspunkt er der omkring 130 Lidl-butikker på kontinentet.

 

Lidl udruller nyt koncept med rekordstor dansk investering

Trods underskud satser Lidl stadig på topkok 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede