Watch Medier

Danish Crown-selskab skifter økonomidirektør

Tarmselskabet Dat-Schaub, der hører under Danish Crown, får ny mand i front på økonomisiden. Den hidtidige økonomidirektør får job i USA.

Morten Andreasen rykker efter knap fem år på posten i Danish Crown-datterselskabet Dat-Schaub til USA. | Foto: PR / Danish Crown

Økonomidirektør Morten Andreasen rykker efter knap fem år på posten i Danish Crown-datterselskabet Dat-Schaub til USA, fremgår det af en meddelelse fra slagterikoncernen.

Posten som CFO i Dat-Schaub skal fremover bestrides af 47-årige Lars Brynningsen, der har været ansat i selskabet siden 2012, hvor han senest har haft ansvaret for controlling. Før det var han omkring ti år i ingredienskoncernen Danisco.

"Lars Brynningsen er vokset sammen med Dat-Schaub og er på alle måder klar til at få et større ansvar. Han kender vores virksomhed til bunds og har gennem årene leveret en fremragende indsats, så derfor var han et naturligt valgt til posten som CFO," siger Dat-Schaubs adm. direktør, Jan Roelsgaard.

Morten Andreasen drager først til sommer videre i sit næste job, hvor han skal afløse amerikanske Phil Schwartz, som øverste ansvarlige for den selskabet DCW Casings. Phil Schwartz har ifølge meddelelsen været en af de fire amerikanske mindretalsaktionærer i tarmselskabet, der ligeledes ejes af Danish Crown, og han går på pension efter 49 år i tarmbranchen.

Phil Schwartz blev partner med Dat-Schaub i 2008, da man solgte 50 pct. af aktierne i virksomheden Casing Associates. I 2012 var han med til at skabe DCW Casings, da Casing Associates fusionerede med Wolfson Casings og Dat-Schaub blev hovedaktionær i det fortsættende selskab, skriver Danish Crown.

Videre hedder det, at DCW i dag er det største selskab i Dat-Schaub Gruppen, som i sidste regnskabsår havde en driftsindtjening på godt 700 mio. kr., en omsætning på 4,4 mia. kr. og som på koncernniveau står for 23 pct. af Danish Crowns samlede indtjening.

"Morten Andreasen er uden tvivl den rigtige til at forsætte udviklingen af DCW. Han kender allerede selskabet indefra og har været med i de opkøb, vi har lavet i blandt andet USA de seneste år. Derfor bliver han et stærkt bindeled mellem vores amerikanske aktiviteter og ledelsen i København," siger Jan Roelsgaard.

Danish Crown øger forspring til konkurrenter

Danish Crown-datter har forarbejdet 1,8 millioner kilometer tarme

Oksekødsdirektør: "Væksten skal komme ude i verden"

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs